Gyorshír: megkaphatja Magyarország az uniós pénzeket?

NT, 2012. május 30., szerda 12:47, frissítve: szerda 13:58
Az Európai Bizottság javaslata alapján feloldhatja az uniós pénzek részleges felfüggesztését, így Magyarország megkaphatná a márciusban zárolt 495 millió eurós támogatást. A Bruxinfó úgy tudja: az Európai Bizottság azt javasolja a pénzügyminiszteri tanácsnak, hogy júniusi ülésén oldja fel a kohéziós alapokból Magyarország számára elérhető források zárolásáról hozott korábbi döntését.

Az Európai Bizottság véleménye alapján eldől, hogy visszavonják-e a magyar uniós pénzek részleges felfüggesztését. A testület délután kiadta Magyarországra vonatkozó országjelentését, mely szerint rövid- és középtávon továbbra is komoly kihívásokkal néz szembe hazánk, de a gazdasági növekedés 2013-ban „némileg lendületbe jön”.

Ismert, a testület és a pénzügyminiszterek tanácsa az év elején 495 millió euró támogatást zárolt a költségvetési hiány miatt, bár a deficit idén és várhatóan jövőre is 3 százalék alatt lesz.

A kormány a második Széll Kálmán-tervben újabb intézkedésekkel biztosítja a hiány leszorítását, ezeket az uniós testület is elegendőnek tartja. A jelentés várhatóan pozitív lesz, ami alapján az Ecofin pénzügyminiszterei júniusi ülésükön visszavonhatják a kifizetések felfüggesztését.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 5 db

A hozzászólások mutatása