Megszavazták a jegybanktörvény módosítását

LM, 2012. július 6., péntek 10:00, frissítve: péntek 12:49
Rábólintott a parlament a sokat vitatott jegybanktörvény módosítására. A kormánypártok mellett a szocialisták és az LMP is támogatta a javaslatot.

Megszavazta a Ház 284 igen szavazattal, 30 nem szavazattal, 3 tartózkodással a jegybanktörvény módosítását. Ez azt jelenti, hogy a kormánypártok mellett az MSZP és az LMP is támogatta a javaslatot.

A nemzetgazdasági miniszter által benyújtott törvényjavaslat szerint változnak egyebek között a monetáris tanács tagjainak és a MNB elnökének felmentésére vonatkozó passzusok. A monetáris tanácsnak továbbá nem kell megküldenie a kormánynak a testület napirendjét, és a kormány képviselője nem vesz részt a testület ülésein. A tervezet egyebek mellett a monetáris tanács tagjainak és az MNB elnökének felmentésére irányuló eljárás szabályait is változtatja, a részletes indoklás szerint az EKB korábban megfogalmazott szakvéleményének való megfelelés érdekében.


Orbán: Bármikor beeshetnek

A Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosításának pénteki parlamenti elfogadása után „bármikor beeshetnek” a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselői a Magyarországgal való hivatalos tárgyalások megkezdésére – mondta a miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A hosszúra nyúlt történet, melynek a végére a mai napon pont került, még 2011. december 30-án indult útjára, amikor az Országgyűlés elfogadta az új jegybanktörvényt. Bővebben>>>
Forrás: MNO
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 2 db

A hozzászólások mutatása