Tüntetés

Hemzsegtek a ballib politikusok a Szolidaritás tüntetésén – percről percre

Tompos Ádám, Bucsy Levente, Kovács András, 2012. március 10., szombat 18:00, frissítve: szerda 14:17
A Klubrádió és az ATV által agyonreklámozott tüntetésre gyülekezett a szombat délután a Kossuth téren több ezer balliberális szimpatizáns.
 • 18:16

  Mintegy 200 fő ment át a szoborhoz. A többiek hazafelé vették az irányt.

 • 18:13

  Bukott, a korrupcióba és az alkalmatlan kormányzásba belesült szocialista és SZDSZ-es politikusok részvételével zajlott ma tüntetés a Kossuth téren – reagált a rendezvényre Selmeczi Gabriella. A Fidesz szóvivője közleményében megjegyzi: „a magyar emberek összefogásának köszönhetően 2010-ben példátlanul nagy politikai stabilitás valósult meg Magyarországon, a Fidesz és a kormány célja pedig ennek a stabilitásnak a megőrzése, folyamatos újrateremtése annak érdekében, hogy sikerüljön Magyarország újjászervezése, az államadósságot mindig újratermelő nagy rendszerek átalakítása. A gazdaság talpra állítása már megkezdődött, e téren vannak sikerpontjaink. A politikai elitet és a nagytőkét bevontuk a közös terhek viselésébe, így a politikai stabilitást is meg tudtuk őrizni: nincsenek százezrek az utcán, nem jött létre egy társadalmi reformmal szemben olyan tömegellenállás, amelytől meg kell hátrálnia a kormányzó erőknek. A nemzeti ügyek kormánya folytatja Magyarország újjászervezését, a konszolidációs politika jegyében, összefogva az emberekkel és a gazdaság szereplőivel.”

 • 18:04

  A rendezvénynek vége. Néhány száz ember a Károlyi-szobor felé megy. Velük tartunk.

 • 17:52

  Ungváry Rudolf közíró szerint Kádár apánk uralmának méltó folytatója Orbán. Ez a kormány a gazdasági idióták kormánya – tette hozzá. Már csak fel tudja fújni magát; ez Magyarország miniszterelnöke? Ungváry beszéde folytatódik... Töménytelen magyarozásról is beszélt Ungváry, valamint arról is, hogy az is fenntartja a rezsimet, akit nem igazán érdekel, hogy kirekesztik a rendszer ellenségeit.

 • 17:50

  Va pensiero – leszmégköztársaságosították Verdi Nabuccójának ismert dallamát. Előadók: Dániel Péter, Kálmán László, Kónya Péter, Iványi Gábor...

 • 17:47

  Egy tüntető kádár jánosos nyakkendőt visel. Természetesen piros. Mármint a nyakkendő.

 • 17:45

  Egy Kossuth téri magyarzászló-árusnál a kis rudas 2500, a nagy rudas 3500 forintba kerül, de rúd nélkül 500-zal olcsóbban odaadja.

 • 17:43

  Befejezésül még egyszer elénekelték páran a kíséret nélküli, fordított Nabucco-részt. A Kossuth tér lassan kiürül. Mécs Imre is megy hazafelé.

 • 17:35

  A tiltakozók között Gegesy Ferenc egykori ferencvárosi liberális polgármestert is megpillantottuk.

 • 17:26

  Mielőtt még elfelejtenénk: minden beszéd végén a szónok odatipeg a színpadon elhelyezett asztalkához, ahol szertartásosan elfogyaszt egy gerezd narancsot.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 21 db

A hozzászólások mutatása