Gyurcsány a halála után is előrángatja Csurkát

BL, 2012. február 21., kedd 16:12, frissítve: kedd 16:12
Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor a rendszerváltás közmegegyezésével szembefordulva a köztársasági helyett mára olyan „ellen-Magyarországot” épített fel, amelynek egyik előképe Csurka István politikai programja és világlátása.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt miniszterelnök évértékelő beszédében kedden Budapesten azt mondta: bő húsz éve a politikai közösség osztozott a társadalom szabadságvágyában, abban, hogy nyugatos, polgári Magyarországot, demokratikus parlamentarizmust akar. De – folytatta – a rendszerváltás tartópillérei összedőltek, és mára egy olyan „ellen-Magyarország” épült fel, amely bezárkózik, szabadság helyett rendet akar, fél a versenytől, Brüsszel helyett keleti autokratikus–despotikus rendszerekre tekintget, a szegénységet pedig nem átoknak, hanem bűnnek gondolja.

Orbán Viktor rendszerváltást akart, és ez mára megtörtént, mondta, hozzátéve hogy a köztársaságpártiak politikai és társadalmi kisebbségben vannak. Ezért véleménye szerint a demokratikus ellenzék feladata nem egyszerűen a kormányváltás, hanem a többség meggyőzése. „A republikánus közösségnek nem lehet más célja, mint visszaállítani a ’89-es alkotmányosságra épülő viszonyokat” – jelentette ki.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 12 db

A hozzászólások mutatása