Ingyen lehet tankolni Budapesten

LM, 2011. december 20., kedd 13:57, frissítve: kedd 13:57
Hat, elektromos autókat töltő, új közterületi kútoszlopot adott át Budapesten az Elmű-Émász az E-Mobility Network tagjaival közösen, a fővárosi önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ támogatásával.

A kutak felállítását a network tagjai, az Elmű-Émász, az ABB, az Észak-Budai Zrt., a Geometria, a Kábel Team, a Magyar Autóklub és a Tonic támogatták.

Egy töltőoszlop felállítása mintegy ötezer euróba kerül, amelynek kiépítését a partnerek részben vagy teljes egészében finanszírozták. A kútoszlopok használata, tehát a töltés ingyenes. Az országban közterületen összesen körülbelül húsz elektromos kútoszlop van.

Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyi államtitkára az átadás alkalmából rendezett, keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, bár a kormánynak megvan a „zöld elkötelezettsége”, arra nem lesz pénze, hogy a flottáját elektromos autókra cserélje. Ugyanakkor minden olyan fejlesztést támogat, amely bővíti az elektromos autózást, mivel úgy látja, ez lehet az egyik leghatékonyabb közlekedési megoldás egyéni szinten is.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés