Korrupciógyanú: az ügyészségen tart a kihallgatás + Videó

RÁ, 2012. június 1., péntek 21:55, frissítve: szombat 06:02
Röviddel péntek este 8 óra előtt egy rendőrautó érkezett meg a Központi Nyomozó Főügyészség épülete elé – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója. Megérkezett a váltás, ami azt erősíti meg, hogy a csütörtökön korrupció gyanújával őrizetbe vett két vezető beosztású rendőr és két civil az épületben tartózkodik.

A Hír TV tudósítója szerint az is bizonyossá vált, hogy jelenleg is tart az őrizetbe vett személyek kihallgatása. Ügyvédek jelenlétére nincs is szükség, tekintettel arra, hogy feltételezhetően az ügyészség kiemelt ügyként kezeli a történteket, és ebben az esetben védő nem lehet jelen. Az ügyészségnek 120 órája van arra, hogy bizonyítékokat gyűjtsön az elfogottakkal kapcsolatosan, ezt követően kell kérni a bíróságtól az előzetes letartóztatásra vonatkozó döntést. Császár Attila szerint elképzelhető, hogy több napos kihallgatásra kerül sor.

Mint ismert, az őrizetbe vett személyeket kiemelt rendőri jelenléttel tartják a Központi Nyomozó Főügyészség épületében, lévén, hogy az nem rendelkezik rácsokkal, biztonsági eszközökkel – felügyelet nélkül bármikor képesek lennének a szökésre.

Hopka is a letartóztatottak között?

Mint az MNO korábban beszámolt róla, újabb gyanúsított került képbe a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárító Központ (TEK) és a Készenléti Rendőrség munkatársainak közös akciója során. A Hvg.hu rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy Kalmár Tamás alezredes mellett Hopka Lajos a másik letartóztatott. Az NNI Speciális Bűnszervezeti Csoportok Elleni Osztályának vezetője lehet tehát a csütörtökön letartóztatott rendőri vezetők következő tagja.

Mint korábban megírtuk, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) által kiadott közlemény szerint korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult eljárás hivatalos személyek, illetve civilek ellen. A csütörtöki akcióban a rendőrség, és a TEK mellett a Nemzeti Védelmi Szolgálat is részt vett. Az ügy kapcsán a főügyészség a széles körű nyomozás érdekére tekintettel semmilyen egyéb tájékoztatást nem kíván adni. Az általunk megkeresett Balogh Zoltán (KNYF Budapesti Regionális Osztályának vezetője) és Horváth Katalin (BRFK, szóvivő) szintén nem kívánt reagálni. Fazekas Géza az ígéretét betartva eddig nem reagált érdeklődésünkre.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés