„Mi vertük meg Csintalant, mi dobáltunk Molotov-koktélt országgyűlési képviselőkre” + Videó

PR, 2012. március 21., szerda 10:35, frissítve: szerda 12:53
Folytatódik a Budaházy-per a Fővárosi Törvényszéken. A bíróság Benkő Györgyöt hallgatta meg, aki 2010 februárjában hozott nyilvánosságra terhelő hangfelvételeket a Magyarok Nyilairól.

A médiának korábban többször nyilatkozó férfi ezúttal megtiltotta, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róla. Benkő György korábban – magát szélsőségesnek tettetve – beépült a Magyarok Nyilai nevű szervezetbe, majd 2010 februárjában hozta nyilvánosságra az általa titokban készített hangfelvételeket a szervezetről.

„Mi vertük meg Csintalant, mi dobáltunk Molotov-koktélt országgyűlési képviselőkre”

A férfi elmondta, hogy már középiskolában ismerte a másodrendű vádlott Somogyi Józsefet. Somogyi 2006 után kezdett arról beszélni neki, hogy különböző utcai összetűzések során megsérült, és hogy tagja a Magyarok Nyilai szélsőséges csoportnak, amelynek célja az akkori hatalom megdöntése volt. Beszélt arról is, hogy vezetőjük Budaházy György elsőrendű vádlott, és hogy körülbelül 30-an vannak.

Benkőnek elmondása szerint elege lett a szervezet tervezett akcióival kapcsolatos hencegésből, és ezért döntött így, hogy beépül a szervezetbe és leleplező anyagokat készít róluk. Mobiljával vett fel magánbeszélgetéseket. Az egyik felvételen az hangzott el: „Mi vertük meg Csintalant, mi dobáltunk Molotov-koktélt országgyűlési képviselőkre. Mi robbantottunk Szilvásy házánál, én lőttem a Hiller házára, mi kell még?”

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 2 db

A hozzászólások mutatása