Miért hallgatott az LMP a parlamentben?

TK, BL, 2012. június 30., szombat 19:00, frissítve: szombat 20:09
Alaptalanul vádaskodik és valótlanságokkal mozgósít az LMP, a Szolidaritás és a 4K! – közölte szombaton a Kormányszóvivői Iroda, hangsúlyozva, hogy a kormány elkötelezett a családokat és a dolgozni vágyókat támogató új munka törvénykönyve, a családokat és vállalkozásokat támogató adópolitika és egy kiszámítható költségvetés megvalósulása mellett. A Fidesz szóvivője szerint az LMP megtéveszti az embereket.

Az LMP, a Szolidaritás és a Negyedik Köztársaság (4K!) a vasárnap életbe lépő munka törvénykönyve és a tranzakciós illeték ellen tiltakozott szombaton Budapesten.

„Az egykulcsos, arányos adórendszer a középosztály erősítése érdekében került bevezetésre” – írta a Kormányszóvivői Iroda, hozzátéve, hogy a kormány nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a munkát terhelő adók súlya tovább csökkenjen, a közvetett, fogyasztási és forgalmi típusú adók súlya pedig növekedjen. A három új adónem (tranzakciós, távközlési és biztosítási) bevezetésével a kormány hosszú távon fenntarthatóvá teszi a költségvetés bevételi oldalának stabilitását – fűzték hozzá.

„A kormány mindig az állampolgárokat szolgálta, nem pedig valamilyen egyéni részérdek szolgálatába állította az ország erőforrásait.” Ha bárki – akár az LMP, akár a Szolidaritás, akár a 4K! – úgy látja, hogy bármely cég, személy kapcsán bűncselekmény elkövetésére utaló jelek merülnek fel, akkor tegye meg a szükséges jogi lépéseket – közölték.

Az LMP vagy nincs tisztában a tényekkel, vagy megtéveszti az embereket

A Fidesz szóvivőjének közleménye szerint az LMP szándékosan megtéveszti az embereket. A közüzemi szolgáltatók 247 forint pénzkezelési díjat vetettek ki önkényesen a fogyasztókra, ami eddig közel 1500 forintjába került minden családnak a fogyasztás mértékétől függetlenül havonta, így éves szinten átlag 18 ezer forintot húztak ki az emberek zsebéből – írta Selmeczi Gabriella, hozzátéve, hogy július végétől egy fideszes javaslatnak köszönhetően ezt törvény tiltja.

„Az LMP most lobogtatna sárga csekket? A parlamentben miért hallgattak? Miért nem támogatták ezt a javaslatot, mely havi 1500 forint megtakarítást jelent a csekkel fizető nyugdíjasoknak, gyermekes családoknak, szegényeknek egyaránt” – tette fel a kérdést a Fidesz szóvivője. Hozzátette: az LMP vagy nincs tisztában a tényekkel, vagy megtéveszti az embereket.

Forrás: MTI, MNO
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés