A tábornokperben a hetedrendű vádlott – egy ezredes– 2010-ig állt a Honvédelmi Minisztérium alkalmazásában, és 2007-től a védelemgazdasági főosztály vezetőhelyettese volt. A per keddi tárgyalási napján nem tett vallomást, így a nyomozati szakaszban tett vallomását olvasták fel a bíróságon. Ebben ismertette, hogy a HM Térképészeti Nonprofit Kft.-től 3,4 millió forintot, egy szállítást végző cégtől 5 milliót, míg egy építőipari cégtől 30 millió forintot kértek a különböző megrendelésekért. Vallomásában az áll, hogy ő csak a postás szerepét töltötte be ezekben az ügyekben: parkolókban, különböző vendéglátóhelyeken vette át a kenőpénzeket, majd adta tovább. Megmondták neki, hogy kitől mennyi pénzt kell átvenni, ebből mennyit tarthat meg, és mennyit kell továbbadnia. A hetedrendű vádlott korábban két vádlott-társára tett terhelő vallomást.

Postásként kezelte a kenőpénzeket az ezredes
Postásként kezelte a kenőpénzeket az ezredes
Mint arról hétfőn beszámoltunk, újabb beismerést tett a korrupcióval vádolt tábornokok egyike. A per negyedrendű vádlottja elismerte, hogy rendszeresen kapott borítékban pénzt a különböző megbízások után. A nyugalmazott dandártábornok szerint beosztottjai azt mondták neki, hogy ez legális, az orvosi hálapénzhez hasonlít.

Ismert, a katonai elhárítás már a szocialista Juhász Ferenc minisztersége alatt feltárta a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdasági főosztályán zajló visszaéléseket.