Rendőri korrupció: újabb főtiszteket gyanúsítottak meg? + Videó

BL, 2012. június 2., szombat 21:02, frissítve: 11:42
Két főtiszt a rendőri korrupciós ügy újabb gyanúsítottja – értesült a Hír TV. Úgy tudják: a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályán dolgoznak. Ezt az osztályt vezeti Hopka Lajos, aki mellett pénteken őrizetbe vették Kalmár Tamást, a BRFK közrendvédelmi osztályának vezetőjét is.

Az új gyanúsítottakkal együtt már 6 ember ellen folyik eljárás, közülük négy rendőr. A bíróság vasárnap délelőtt dönt előzetes letartóztatásukról.

A két civilt a Hajógyári-szigeten vették őrizetbe, csütörtökön este. Egyikük a Magyar Nemzet értesülése szerint a sziget szórakozóhelyeinek tulajdonosa, az alvilágból ismert V. László. Nála házkutatást is tartottak, ahol majdnem 400 millió forint készpénzt találtak a terrorelhárítók. A gyanú szerint ő vesztegetett meg két vezető beosztású rendőrt.

A gyanúsítottakat pénteken majdnem 10 órán át hallgatták ki. Az újságírók szinte egész nap a Központi Nyomozó Főügyészség épülete előtt álltak, hiába. Az ügyészség csak annyit közölt: két rendőrt és két civilt vettek őrizetbe korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. Egyikük úgy tudni: a BRFK közrendvédelmi főosztályának vezetője, aki 3 éve még túsztárgyalóként rábeszélte a Nagy Lajos király úti bankrablót, hogy adja fel magát.


Csütörtökön azonban a BRFK épületéből őt vitték el bilincsben a TEK munkatársai. A korrupcióval gyanúsított másik rendőr, egybehangzó sajtóhírek szerint, Hopka Lajos a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának vezetője volt. A lányfuttatással és kábítószer-kereskedelemmel is összefüggésbe hozott vállalkozó a Magyar Nemzet szerint azért fizette le a rendőri vezetőket, hogy ne avatkozzanak az ügyleteibe. Az ügyről a hatóságok és a védőügyvédek is hallgatnak.

Az ügyben teljes hírzárlatot rendeltek el. A Központi Nyomozó Főügyészség és a rendőrség sem akart nyilatkozni. Az őrizetbe vett rendőrök előzetes letartóztatásáról vasárnap estig döntenie kell a bíróságnak.

A rendőrség nem erősítette meg azt az információt sem, hogy az ügyben újabb embereket gyanúsítottak meg. Egyelőre az sem tudható biztosan, hogy az eljárás összefügg-e a BRFK-n két hete indított fegyelmi vizsgálattal. Akkor szintén két rendőri vezető keveredett gyanúba – állítólag számla nélkül nyújtottak különböző szolgálatokat, az ügyleteket pedig utólag lepapírozták.

Az ő helyükre és Kalmár Tamás helyére szombaton új vezetőket nevezett ki az országos rendőrfőkapitány.Török Zoltán lett a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, Pallagi Imre a BRFK közrendvédelmi főosztályának vezetője, Kuczik János Zoltán pedig a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 2 db

A hozzászólások mutatása