Rendőrök vitték el a Célpont riporterét

KG, PR, 2012. szeptember 18., kedd 10:16, frissítve: kedd 12:38
Rendőröket küldtek hajnalban a Célpont riporteréért. Kisberk Szabolcs hatósági elővezetését lakásáról a második-harmadik kerületi bíróság rendelte el, miután néhány hónapja nem jelent meg egy rágalmazási ügy tárgyalásán.

A Hír TV riportere önhibáján kívül nem kapta meg az idézést. A magánvádas eljárásban a magánvádló Veres János volt szocialista pénzügyminiszter egykori kampányfőnöke, Tóth Viktor. Korábban nem volt példa arra, hogy Kisberk Szabolcs ne jelenjen meg a bírósági tárgyaláson.

A bírósági tárgyalás délelőtt tíz órakor kezdődött a második-harmadik kerületi bíróságon, ahova rendőrök kísérték Kisberk Szabolcsot. A Hír TV munkatársának lakásánál reggel öt órakor jelentek meg a rendőrök, és aztán a kispesti kapitányságra vitték. Védője, Futó Barnabás a Hír Televíziónak elmondta: Kisberket azért vitték be a rendőrök, mert a rágalmazási ügyben küldött idézést állítólag nem vette át, a riporter azonban nem kapott idézést. A jogi képviselő a Hír TV tudósítójának megerősítette: ilyen esetben útbaindítást is elrendelhettek volna.

A bírónő érdemben nem vizsgálta az idézést, annyit állapított meg, hogy az elővezetés költségét (7650 forint) Kisberk Szabolcsnak kell állnia. Tóth Viktor most polgármesteri referensként dolgozik, és ügyvédje meglehetősen felkészületlenül érkezett a tárgyalásra, ugyanis a bírónőtől kellett elkérnie az ügy mappáját.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 18 db

A hozzászólások mutatása