A Hír TV riportere önhibáján kívül nem kapta meg az idézést. A magánvádas eljárásban a magánvádló Veres János volt szocialista pénzügyminiszter egykori kampányfőnöke, Tóth Viktor. Korábban nem volt példa arra, hogy Kisberk Szabolcs ne jelenjen meg a bírósági tárgyaláson.

Rendőrök vitték a bíróságra Kisberk Szabolcsot
Rendőrök vitték a bíróságra Kisberk Szabolcsot

A bírósági tárgyalás délelőtt tíz órakor kezdődött a második-harmadik kerületi bíróságon, ahova rendőrök kísérték Kisberk Szabolcsot. A Hír TV munkatársának lakásánál reggel öt órakor jelentek meg a rendőrök, és aztán a kispesti kapitányságra vitték. Védője, Futó Barnabás a Hír Televíziónak elmondta: Kisberket azért vitték be a rendőrök, mert a rágalmazási ügyben küldött idézést állítólag nem vette át, a riporter azonban nem kapott idézést. A jogi képviselő a Hír TV tudósítójának megerősítette: ilyen esetben útbaindítást is elrendelhettek volna.

Az elővezetés költségét Kisberk Szabolcsnak kell kifizetnie
Az elővezetés költségét Kisberk Szabolcsnak kell kifizetnie

A bírónő érdemben nem vizsgálta az idézést, annyit állapított meg, hogy az elővezetés költségét (7650 forint) Kisberk Szabolcsnak kell állnia. Tóth Viktor most polgármesteri referensként dolgozik, és ügyvédje meglehetősen felkészületlenül érkezett a tárgyalásra, ugyanis a bírónőtől kellett elkérnie az ügy mappáját.