Rendőrségi harcok eredménye Vizoviczki előzetese? + Videó

RÁ, 2012. június 17., 16:25, frissítve: 21:07
A rendőrségen belüli hatalmi harcok eredménye, hogy Vizoviczki László előzetes letartóztatásba került – erről az éjszaka császáraként is ismert vállalkozó védője nyilatkozott a Hír Televíziónak.

Nagy Gábor azt mondta: ügyfele ténykedése gazdasági érdekeket sérthetett, ezért állíthatták félre. A védő szerint a Vizoviczki-birodalomban nem fizettek le rendőröket, és a kábítószert nem terjesztették, hanem harcoltak ellene. Nagy Gábor azt mondta: védencét megilletné az ártatlanság vélelme és a jó hírnévhez való jog – ehhez képest szerinte hangulatkeltés és lejáratókampány zajlik ellene.

– Megbízóm egész életében mindent elkövetett, hogy a kábítószer ellen fellépjen. A fiatalokat is megpróbálta arra ösztökélni, hogy az ilyen tevékenységtől tartózkodjanak. Teljesen nyilvánvaló, hogy súlyos gazdasági érdekeket sérthet ügyfelem eddigi ténykedése, magatartása, de azt sem zárom ki, hogy a rendőrségen belül bizonyos belső hatalmi harcok eredménye az, hogy pillanatnyilag a személyi szabadságát korlátozzák – jelentette ki a Hír TV-nek Nagy Gábor.

A Hír TV Kontraszt című műsorának vasárnap esti vendége lesz Pintér Sándor belügyminiszter. A 20.05-kor kezdődő vasárnap esti magazinműsorban szó lesz többek között a rendőrségi korrupcióról, a titkosszolgálati átalakításokról, valamint az újranyitott döglött aktákról.


Kalmár nem kapott kenőpénzt?

Nem kapott kenőpénzt Vizoviczki Lászlótól Kalmár Tamás – a főrendőr ügyvédje szerint. A rendőri korrupciós botrány egyik gyanúsítottjának jogi képviselője a Vasárnapi Blikknek azt mondta: védence hivatalból ismerte az éjszakai szórakozóhelyeket üzemeltető vállalkozót, de sosem vett át tőle pénzt. A lap azt írja: Kalmár letartóztatásakor a rendőrök több mint 200 ezer forintot találtak a férfi zsebében, ezért azt gyanítják, hogy ennyi pénz csak bűncselekményből származhat. Az ügyvéd elmondása szerint Kalmárnál azért volt ennyi pénz, mert letartóztatása előtt vette le fizetését a bankszámlájáról.

Szorul a hurok, dőlnek a dominók

Mint ismeretes, két hete pénteken robbant ki a botrány, mikor a Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy csütörtökön rendőri vezetőket vettek őrizetbe. A hatóságok hallgatásba burkolóztak, ugyanakkor a Magyar Nemzet szombaton már arról számolt be: az éjszakai élet ismert figurája, V. László vesztegethette meg a rendőri vezetőket, két főtiszt a rendőri korrupciós ügy újabb gyanúsítottja – értesült a Hír TV ugyanezen a napon. Vasárnap pedig már előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a rendőrségi korrupciós ügy négy gyanúsítottját, és Hatala József országos rendőrfőkapitány felmentette Gulyás Imre alezredest, Hopka Lajos felettesét.

Hétfőn megszólalt a Központi Nyomozó Főügyészség, majd kedden újabb két magas rangú rendőr kezén kattant a bilincs, Pintér Sándor ekkor már úgy nyilatkozott, hogy nem kizárt, hogy további személycserék lesznek a rendőrség vezetésénél.

Szerdán bejelentkezett a Vadász is, aki vérdíjat tűzött ki a rendőrökre. Egy napra rá előzetesbe került a kedden őrizetbe vett két egyenruhás, sőt újból előkerült egy gyilkossági ügy is. Pénteken pedig arról szóltak a hírek, hogy nem a rendőrségtől, hanem az alvilágból szerezte a korrupciós ügy leleplezéséhez szolgáló információkat V. László vállalkozóról a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

A Hír TV Célpont című műsora is ellátogatott „A béke szigetére”, majd kiderült, hogy két korábban balesetnek tűnő vízbefulladást és egy eltűnést is vizsgálnak.

E hét hétfőn már Orbán Viktor is megszólalt a korrupciós üggyel kapcsolatban. Nem maradhatnak megválaszolatlan kérdések a 2006-ban történt, főleg a Hajógyári-szigethez köthető ügyekben, így az eltűnt fiatalember ügyében – mondta egy kedd esti televíziós műsorban Fülöp Valter, a BRFK bűnügyi helyettese. – Biztosan távozniuk kell a belügyi szervektől azoknak, akik érintettek lehetnek a rendőri korrupciós ügyben – jelentette ki kedden Pintér Sándor.
Forrás: Hír TV / Vasárnapi Blikk
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 7 db

A hozzászólások mutatása