Schmitt Pál hazaérkezett, de nem nyilatkozott + Képek

NT, 2012. március 29., csütörtök 23:20, frissítve: péntek 08:14
Leszállt a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren Schmitt Pál repülőgépe – számolt be róla a Hír Televízió tudósítója. A köztársasági elnök a Koreai Köztársaságban tett négynapos látogatást, és részt vett a 2012-es Szöuli Nukleáris Védettségi Csúcstalálkozón.

Az államfő érkezését nagy médiaérdeklődés kísérte, Schmitt Pál azonban nem az épületben található kormányvárón keresztül hagyta el a repülőteret, hanem leszállás után azonnal autóba ült, és percek alatt elhajtott. Így sem az újságírókkal, sem a rá várakozó néhány tüntetővel nem találkozott. „A landolás után egy konvoj hajtott a repülőgép mellé, majd nemsokkal ezt követően az úgynevezett catering-bejáraton át távozott a repülőtérről” – mondta el a Hír Televízió munkatársa.

Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet


Beszámolt arról is: a repülőtér előtt egy csoport demonstráló formálta meg az olimpiák hivatalos jelképét – elmondásuk szerint a köztársaságért tüntettek.

Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet


Schmitt Pálnak pénteken három hivatalos programja lesz. Az első délelőtt negyed 11-kor veszi kezdetét. A köztársasági elnök a magyarországi protokollt követően az osztrák fővárosba utazik.

Mint az MNO korábban beszámolt róla, döntöttek Schmitt Pál doktori címéről a Semmelweis Egyetem szenátusi ülésén. A koreai Szöulból hazafelé tartó köztársasági elnök csütörtök este a frankfurti repülőtéren nem kívánt nyilatkozni. Orbán Viktor miniszterelnök egy interjúban kijelentette: „a magyar alaptörvény szerint a köztársasági elnök személye sérthetetlen, én pedig ehhez tartom magam”.

Forrás: Hír TV,MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 10 db

A hozzászólások mutatása