Tettestárs(ak) nyomában

TK, 2012. július 20., péntek 05:00, frissítve: péntek 08:21
A Magyar Nemzet információi szerint a rendőrök nyomozástechnikai okokból csak később vetik hazugságvizsgálat alá P. Lászlót, a pécsi pszichológusnő feltételezett gyilkosát. Csütörtökön kihallgatták P. László barátnőjét. Az a tény, hogy az emberölési ügyben kitűzött egymillió forintos nyomravezetői díjról szóló felhívást nem vonták vissza, arra utalhat, hogy P. Lászlónak tettestársa lehet.

A lap úgy tudja, hogy csütörtökön több olyan embert is hazugságvizsgálatnak vetettek alá a szakemberek Bándy Kata meggyilkolásának ügyében, akinek tudomása lehet az eset körülményeiről. A Magyar Nemzet információ szerint a hazugságvizsgálaton már átesett a gyanúsított barátnője, P. László egy barátját pedig még keresi a rendőrség. P. László poligráfos vizsgálatát nyomozástechnikai okokból későbbre halasztották. A nyomozók kitartanak amellett, hogy a terheltnek egy vagy több segítője volt.Az mno.hu beszámolt róla, hogy egyre több jel utal arra, hogy ketten vettek részt Bándy Kata megölésében. A Facebookon arra kérik az embereket, hogy július 21-én este hét óra és éjfél között együtt emlékezzenek Bándy Katára a budapesti Szent István téren.

A Bándy-gyilkosság részletei:

A Pécsi Városi Bíróság szerdán döntött P. László harmincnapos előzetes letartóztatásáról.

A testén lévő karmolásokból és a nála lévő mobiltelefonból következtette ki, mi történhetett – vallotta a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított P. László. Bándy Katát július 23-án helyezik végső nyugalomra Szekszárdon – számolt be egy dunántúli hírportál.

– Kedden 9 óra előtt kezdődött a pécsi pszichológusnő meggyilkolásával gyanúsított férfi kihallgatása a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság épületében. A gyanúsított részletes vallomást tett, továbbra is kitart amellett, hogy a bűntényt egyedül követte el.

Egyedül viszem el a balhét” – tolmácsolta a Bándy Kata meggyilkolásával vádolt P. László szavait kirendelt ügyvédje hétfőn. Ugyanakkor a Hír TV információi szerint a lányt többen tuszkolhatták be egy kocsiba.

– Hétfőn tett beismerő vallomást a 26 éves férfi. Egyes információk arról szóltak, hogy az összes gyanúsítottat elfogták, mások szerint viszont még keresik P. László testvérét.

– Vasárnap éjfél után nem sokkal több hírportál is beszámolt arról, hogy Bándy Kata édesanyja közölte: megvan a tettes.

– Pintér Sándor belügyminiszter a Hír TV-nek azt nyilatkozta: meggyőződése szerint néhány napon belül elfogják a gyilkost.

– Szombaton a rendőrök több órán át hallgatták ki azt a férfit, akinek információi lehettek a pszichológusnő gyilkosáról. A férfi szombaton Pécsett kereste meg a Hír TV stábját, elmondta, hogy egy ismerősére ráillenek azok a személyiségjegyek, amelyeket a rendőrség megadott a tettesről. A televízió riportere értesítette a rendőrséget, ők a helyszínre érkeztek, és kihallgatásra vitték a férfit.

– A boncolás eredményei és a helyszínen rögzített nyomok értékes információkat szolgáltattak a rendőröknek.

– Szombaton óriási készültség volt Pécsen. Az mno.hu akkor helyi forrásokból úgy értesült, minden sarkon rendőrök álltak, akik feltételezhetően a tűzharcra is fel voltak készülve.

– Portálunk pénteken arról írt, feltételezhető, hogy a Bándy Kata eltűnését követő, Facebookon indult és közben országossá növekedett összefogástól megijedt az elkövető, és gyorsan megpróbált megszabadulni a holttesttől. Ez alatt számos értékes nyomot szolgáltathatott a rendőrség számára.

– Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a rendőrségi pszichológus holttestét meztelenül találták meg a Ledina étterem közelében szerda délután. A fiatal lányt megfojtották, és feltehetőleg nem ott, ahol megtalálták.


– Hatala József országos rendőrfőkapitány egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán annak, aki segít kézre keríteni Bándy Kata gyilkosát.


További részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés