Újabb fogás az Ozora fesztiválon

TT, NT, BL, 2012. augusztus 12., 18:23, frissítve: 20:02
Még tart a vasárnap délután kezdődött razzia az Ozora fesztiválon – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója. A rendezvényen hasist, valamint hasisgyantát foglalt le a hatóság. A csütörtöki akció ellenére egyébként azóta is különösebb nehézség nélkül lehetett kábítószerhez jutni. A vendégek nagy része már elhagyta a fesztivál területét.

Két külföldi bulizó sátrában talált újabb drogot – hasist – a rendőrség az Ozora fesztiválon azon a több órája tartó razzián, amely vasárnap kora délután vette kezdetét a rendezvény helyszínéül szolgáló magánterületen. Az árusok a korábbi rendőri akciókat követően a hétvégén már óvatosabbak voltak, csak a sátrak körül járkáltak és kérdezték a fesztivál vendégeitől, hogy kinek mire van szüksége – összegezte az Ozora fesztivál zárónapját a Hír Televízió tudósítója. Elmondása szerint a többnapos eseményen a razziától függetlenül is közkedveltek voltak az úgynevezett energiaszeletek, amelyeket marihuánából készítettek, és egységesen 2 euróért lehetett hozzájutni.

Jelenleg 16 egyenruhás fésül át mintegy 50 hektárnyi területet – tette hozzá vasárnap este hat órai helyzetjelentésében a televízió munkatársa, aki megtudta azt is: a rendőrség eredetileg órákkal korábban hajtotta volna végre az ellenőrzéseket. A Hír Tv-nek név nélkül nyilatkozó résztvevő nem kívánta kommentálni a történteket, és arra a kérdésre sem felelt, hogy fogyasztott-e valamilyen tudatmódosítót az ott-tartózkodása alatt. Szerinte ez mindenkinek a magánügye.

Válogatás nélkül ment az igazoltatás

Mint ismert, a rendőrök vasárnap délután fél és háromnegyed négy között, három csapatszállító busszal érkeztek meg az Ozora fesztiválnak helyet adó magánterületre. A rendőrök érkezése óta gyakorlatilag folyamatosan távoztak a fesztiválozók a helyszínről, a feltorlódott autók összefüggő kocsisort alkottak. A Hír Televízió munkatársa akkor azt mondta, a rendőrök gyakorlatilag válogatás nélkül igazoltatták a résztvevőket.

A hatóságok csütörtöki razziájukon több kiló marihuánát, 25 csomag meszkalint, ecstasy tablettákat, hasisgyantát és 5 gramm kokaint foglaltak le. Az egyenruhások távozása után rövid ideig kevesebben voltak a rendezvényen, de a hétvégére ismét sokan mentek ki a fesztiválra. Szombaton a Hír TV és a Magyar Nemzet tudósítói is arról számoltak be, hogy a hatóságok csütörtöki összehangolt akciója után még mindig lehetett kapni drogokat a fesztiválon, rendőrökkel viszont egyáltalán nem találkoztak. A Hír TV tudósítója által készített rejtett kamerás felvételek szerint ha visszafogottabban is, de bárhol hozzá lehetett jutni kábítószerhez.

A hétvégén egyébként újabb 16 embert állítottak elő a fesztiválon. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap délelőtt a Hír Televíziónak azt mondta: szombaton is volt ellenőrzés a rendezvényen, akkor újra kábítószer-gyanús anyagokat foglaltak le. Garamvölgyi László szerint a fesztivált a rendőrség nem zárathatja be, erre a jegyző jogosult, aki azonban napok óta elérhetetlen.

„A fesztivál miatt nem kell aggódnia”

Mint a Hír TV megtudta, Igar település jegyzője adta ki az engedélyt a fesztivál megtartására, ő azonban a televízió információi szerint szabadságon van, ezért nem lehet elérni. Ugyanakkor Ozora polgármestere jogi lépéseket fontolgat, amiért a szervezők a település nevét használják a fesztivál megrendezéséhez. „Ez a rendezvény nem hozzánk tartozik, semmi közünk hozzá, se közigazgatásilag, se helyileg. Tiltakozunk ellene, mert lejárató, és nagyon rossz fényt vet a településünkre” – fogalmazott Schranz Istvánné.

A polgármester később a Magyar Nemzetnek elmondta, a fesztivál nyolcéves történetében idén volt a legtöbb panasz. Hozzátette: eddig a környező lakosság többet profitált a rendezvényből, jó üzlet volt a szobakiadás, a helyben termelt borok és gyümölcsök árusítása, valamint több helyi is dolgozott a fesztiválon − idén ez a szám 10-15 főre csökkent. Az új szervezőcsapat üzletpolitikája adhatott okot arra is, hogy idén többen jelezték a polgármesteri hivatalnak, hogy elviselhetetlen a nagy hangzavar. Schranz Istvánné eleget tett a lakosok kérésének, ezért csütörtök délután jelezte ezt az azóta leváltott sárbogárdi rendőrkapitánynak. A választ illetően azonban csalódnia kellett, a rendőrfőkapitány annyival intézte el a panaszt, hogy „a fesztivál miatt nem kell aggódnia”.

Arra a kérdésre, hogy az ellenőrzésmentes lebonyolítás érdekében lehetett-e kapcsolat a szervezők, a helyszín tulajdonosa, valamint a felelős rendőri szervek között, a polgármester asszony annyit mondott, hogy ezt már korábban is gyanítani lehetett, hogy „a rendőrség benne van”.

Forrás: Hír TV, MNO
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 22 db

A hozzászólások mutatása