Üzletszerű kéjelgésben is érintett V. László?

PR, 2012. augusztus 1., szerda 11:02, frissítve: szerda 17:30
A rendőrök megvesztegetésén túl már üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt is nyomoznak V. László ellen – tudta meg a Blikk című bulvárlap. A Magyar Nemzet közben azt írja: a nyomozók az eddig közölteknél is több aktát nyithatnak meg újra a Hajógyári-szigeten történt gyanús esetekkel kapcsolatban.

Mintegy 150 adóellenőr és pénzügyőr vizsgálódott korábban a budapesti Hajógyári-sziget éjszakai szórakozóhelyein, a razzia várhatóan súlyos bírság kiszabását és bezárást is eredményezhet.

A közelmúltban a katasztrófavédelem emberei tartottak ellenőrzést Budapesten, amely több szórakozóhely bezárásához vezetett. A razziák következtében a Hajógyári-szigeten is több diszkónak lehúzták a rolóját.

A nyomozók sorra kihallgatják a V. László érdekeltségébe tartozó hajógyári-szigeti és más belvárosi szórakozóhelyek alkalmazottait, kidobóit. Azt akarják kideríteni, hogy a táncoslányok nyújtottak-e szexuális szolgálatatást a mulatókban, és kellett-e pénzt leadniuk.

V. Lászlót a rendőri korrupciós ügyben vették őrizetbe. A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott vállalkozó külföldre menekített.

A Hír Televízió Célpont című műsora kiderítette, hogy hosszú éveken keresztül havi százezer darab ecstasy tablettát és nagy mennyiségű kokaint szállítottak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire drogfutárok a holland drogkartelltől. A szerb alvilág egykori alvezére állította ezt, aki több mint tíz éve ismeri V. Lászlót. A férfi azt mondta: ő már 2007-ben részletes, feltáró, beismerő vallomást tett a Nemzeti Nyomozó Irodán, és felhívta a rendőrök figyelmét, hogy főtisztek védik V. László szórakozóhelyeit, mégsem történt semmi.

Érdemi információt várnak

A rendőrség közben három eltűnt vagy a Dunában holtan talált fiatal dossziéját porolta le az üggyel összefüggésben. Továbbra is várják azok bejelentését, akik érdemi információval tudnak szolgálni a fővárosi Hajógyári-szigeten és környékén történt bűncselekményekkel kapcsolatban.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámol, az egyik ilyen az az ügy, amelyben hat évvel ezelőtt egy fiatalember vesztette életét a szigeten nyaranta megrendezett zenei fesztivál idején. A sértett nem akart belépőt venni az eseményre, s úgy gondolta, hogy a Duna budai, kisebb ágát átúszva közelíti meg a szigetet. Át is ért, de a biztonsági szolgálat emberei észrevették őt, és többszöri próbálkozására sem engedték kimászni a csúszós partra. A kimerült fiú visszakerült a folyóba, ahol elmerült a vízben, holttestét később találták meg. Ügyében – több más rejtélyes esettel együtt – várhatóan hamarosan büntetőeljárást indít a rendőrség.

Első dominók?

Bonyolódnak a szálak

A Magyar Nemzet arról is beszámolt, hogy más-más büntetés-végrehajtási intézményben helyezték el az előzetes letartóztatásban lévő V. Lászlót és a három volt főtisztet. Úgy tudják, az intézkedés összefügg a lapinformációk szerint titkosszolgálati kapcsolatai miatt is vizsgált Portik Tamás és társai őrizetbe vételével.

A Hír Televízió július 17-én arról számolt be, hogy azonos ügyiratszám alatt folytatnak eljárást a hatóságok Portik Tamás és társai, valamint a Fenyő-gyilkosság miatt gyanúsított Jozef Rohác ellen.

Portikék július 15-én kerültek előzetes letartóztatásba. Sajtóhírek szerint V. László segítségével úszhatta meg eddig a felelősségre vonást Portik Tamás.

A Népszabadság szerdai számában azt írja, kedden belső vizsgálat indult a Nemzeti Nyomozó Irodánál annak kiderítésére, hogy ki vagy kik juttatták el egy internetes portálhoz Radnai László Portik Tamás egykori cégtársának  a férfi ellen tett rendőrségi vallomását.

A bíróság szombaton rendelte el annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akit a Hajógyári-szigetnél tavaly decemberben vízbe fulladt fiatalember halála ügyében vett őrizetbe a rendőrség.

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese pénteken jelentette be, hogy őrizetbe vettek két férfit az ügyben. A csütörtök hajnalban előállított férfiakat azzal gyanúsítják, hogy 2011. december 3-án a Hajógyári-szigeten, a Dokk nevű szórakozóhelyen, illetve később az épületen kívül is bántalmazták az ittas, 21 éves Haraszti Gézát, majd az öntudatlan fiatalembert a Dunába dobták. A fiatalember halálát vízbe fulladás okozta.

Az emberöléssel gyanúsított két férfi biztonsági őrként dolgozott a szórakozóhelyen. Fülöp Valter elmondta, hogy a két férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, de a rendőrségnek személyi és tárgyi bizonyítékok is rendelkezésére állnak ellenük. A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese hozzátette, hogy ezzel az elfogással még csak „az első dominó dőlt el”; azt gondolják, a gyanúsítottaknak még lehetnek szabadlábon lévő cinkostársaik.

Forrás: Hír TV, MNO, MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés