V. László súgott Portiknak?

TÁ, 2012. július 16., hétfő 20:04, frissítve: kedd 09:19
Sajtóhírek szerint V. László segítségével úszhatta meg eddig a felelősségre vonást Portik Tamás. Az alvilági leszámolások felbujtójaként meggyanúsított férfira a rendőrségi korrupciós ügyben letartóztatott egyenruhások tehettek terhelő vallomást. A védők tagadnak.

A gyanú szerint Portik Tamás a kilencvenes évek második felében legalább két alvilági leszámolásnak volt a felbujtója: ő rendelte meg Prisztás József meggyilkolását, és az ő parancsára robbantották fel az Aranykéz utcában Boros Tamást, aki a rendőrség koronatanúja volt az olajügyekben. Portik akkor eltűnt a hatóságok elől, és csak azután tért vissza, hogy a terhére rótt bűncselekmények elévültek.

Egyes sajtóhírek szerint Portik Tamás V. László csendestársa volt. Állítólag a diszkókirály az olajosok pénzét mosta tisztára vendéglátóipari befektetéseivel. Ezt a feltételezést erősíti meg a BRFK volt operatív főnyomozója, Labanc Ferenc is, aki így foglalja össze Portik pályafutását: „Egyszer csak a kis taxisból lett egy hatalmas összegek felett uralkodó nagyvállalkozó.” Labanc intelligens emberként jellemezte Portik Tamást: „Olyan ember, aki soha senkiben nem bízik meg, soha senkibe nem rak maximális bizalmat, éppen ezért természetes, hogy a megszerzett vagyont okosan, jól megszervezve elkezdi forgatni, elkezdi dolgoztatni. Ez egy teljesen normális történet.”

A leghatározottabban tagad

A Népszabadság értesülése szerint Portikon eddig azért nem találtak fogást a hatóságok, mert V. László időben figyelmeztette. V. László azokat a bűnügyi információkat adta tovább, amelyeket valószínűleg az általa lefizetett rendőri vezetőktől kapott – írta az újság. Nagy Gábor, V. László ügyvédje azonban így nyilatkozott a feltételezésről: „Az sem felelhet meg az igazságnak, hogy egyfajta információt szállított ügyfelem Portik úrnak, mint ahogy már több ízben és nagyon határozottan is kijelentem, a leghatározottabban tagadja, hogy olyan rendőri kapcsolatai lennének, amiken keresztül illegális információkhoz jutott volna.”

Az egyik letartóztatott rendőri vezető, K. Tamás védője is tagadja, hogy V. László és Portik összejátszott egymással. „Nem lehetett erről tudomása, V. László úrral meglehetősen felületes volt az ő kapcsolata, tán kétszer vagy háromszor találkoztak, és akkor sem beszélgettek ilyen témákról. Hangsúlyozni kívánom, hogy védencem feladata alapvetően közigazgatási jogi jellegű volt, konkrét bűnügyekkel ő nem is foglalkozott” – nyilatkozta Arató György.

Portik Tamással együtt a bíróság négy másik férfit helyezett előzetes letartóztatásba előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés gyanújával.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés