Vadai hárít és már semmit sem hisz el + Videó

NT, 2012. május 8., kedd 14:50, frissítve: kedd 16:36
Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja szerint a Gyurcsány Ferenccel szembeni plágiumvádról a választók mondanak majd ítéletet 2014-ben.

A politikus kedden más témában tartott sajtótájékoztatóján arra a kérdésére, hogy a DK elfogadja-e majd a Pécsi Tudományegyetem ez ügyben folyó vizsgálatának eredményét, azt mondta: aggasztó, hogy a PTE-n „hozzák-viszik” a szakdolgozatokat, és azután, hogy állítólag előkerült Rozs Szabolcs eltűntnek hitt diplomamunkája, már semmit sem hisz el, így az újonnan felbukkanó bizonyítékoknak sem ad hitelt.

Mint mondta, ebben az ügyben a választóknak kell majd ítéletet mondaniuk 2014-ben. Vadai Ágnes hozzátette: egy televíziós műsorban már napokkal korábban azt valószínűsítette, hogy előbb-utóbb előkerül majd egy dolgozat, amiről azt mondják, hogy Gyurcsány Ferenc sógoráé, aztán egy másik, amit a volt kormányfőnek tulajdonítanak.


Kérdések Vadaihoz – nem számít

Vadait múlt héten meghívták a Hír Televízió Kontraszt című műsorába, ahol a kérdések megválaszolása helyett elterelt, és az édesanyákat köszöntötte. A Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja a diplomamunkával kapcsolatos kérdéseket szinte meg sem hallotta, csak egy értelmezhetetlen hasonlattal élt, és tippeket adott, hogy a pártelnök ügyei helyett mivel kellene foglalkoznia a Célpont című műsornak.

A Magyar Nemzet keddi száma arról írt, hogy a Demokratikus Koalíció szimpatizánsainak írt körlevelében arra kérte Gyurcsány Ferenc híveit, hogy küzdelme közepén ne hagyják őt cserben, és bízzanak benne. A volt kormányfő szerint az ellene indult „mocskos támadásoknak” nem lesz végük, és arra számít, hogy további dokumentumok is előkerülnek majd, de ő nem fog meghátrálni és folytatja küzdelmét.

Kitért arra is, hogy a pécsi egyetem „sok megkérdőjelezhető lépést tett” az ügyben, és ismét azt állította: a szakdolgozatok őrzése a Fidesz színeiben megválasztott önkormányzati képviselőként dolgozó oktatási igazgató felelősségébe tartozik.

A DK-s politikus – a pártja által második napja követett gyakorlatnak megfelelően – nem válaszolt a Hír TV riporterének többször megismételt kérdéseire. Minden próbálkozásra azt mondta: ehhez tartják magukat mindaddig, amíg a csatorna nem kér bocsánatot, nem mondja el az igazságot, és nem vonja felelősségre azokat, akik műsoraiban hazudtak Gyurcsány Ferenc szakdolgozatáról.

A Hír TV Célpont című műsorában április 27-én hangzott el, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező – A Balaton-felvidék szőlészete és borászata – címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. Két nappal később a csatorna már azt állította, a bírálat alapján rekonstruált, 35 oldalas Gyurcsány-dolgozat minden ponton egyezik volt sógoráéval. A televízió riporterei a Gyurcsány Ferenc diplomamunkájáról készített bírálatot olvasva úgy látták, az olyan, mintha Rozs Szabolcs disszertációjának első 35 oldalára vonatkozna.

A Pécsi Újság hírportál korábban Geresdi Istvánra, a PTE Természettudományi Karának dékánjára hivatkozva arról írt, hogy nem találják Gyurcsány Ferenc 1984-ben írt szakdolgozatát. A dékán azt mondta: az abban az évben végzett technika és biológia szakos tanárok szakdolgozatai megvannak az intézeti könyvtárakban, Gyurcsányé azonban hiányzik közülük.

A lap értesülése szerint ugyanakkor az egyetemen több nap elteltével megtalálták Rozs Szabolcs szakdolgozatát.
Gyurcsány Ferenc tagadta a plágiumvádat, és május 1-jei beszédében közölte: beperli azokat, akik azt állítják, másolta a szakdolgozatát.

A PTE múlt szerdán arról tájékoztatott, hogy kiterjeszti az egyetemen és jogelődeinél tárolt diplomamunkákkal foglalkozó tényfeltáró bizottság feladatkörét, így a testület Gyurcsány Ferenc 1984-ben írt szakdolgozatának eltűnésével és az azzal kapcsolatos plágiumgyanúval is foglalkozik. A felsőoktatási intézmény egyúttal közölte, feljelentést tett a rendőrségen Gyurcsány Ferenc diplomamunkájának eltűnése miatt.

Lengvárszky Attila, az egyetem oktatási igazgatója úgy nyilatkozott: a szakdolgozatok őrzése nem tartozik a hatáskörébe, ez a karok, a tanszékek, a könyvtár vagy a levéltár feladata. Egyszersmind azt közölte, hogy bár a 2010-es önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP–Összefogás Pécsért Egyesület közös jelöltjeként nyert képviselői mandátumot, nem a Fideszt, hanem az Összefogás Pécsért Egyesületet képviseli a testületben.


GYURCSÁNY SCHMITT PÁL DOKTORIJÁRÓL:

2012. január 12. (Facebook):
Nincs az a palotaőrség, ami meg tudná védeni a Sándor-palota jelenlegi lakóját attól az istentelen szégyentől, ami most rázuhan. […] Az elnök minden bizonnyal plágiumot követett el. Sajnálom, hogy azt kell mondjam, de ha igaz a gyanú, akkor lopott.

2012. március 27. (Facebook): Az elnök erkölcsi bukása az eddiginél is nyilvánvalóbb lesz (ha persze ez egyáltalán lehetséges), hivatala végletesen és véglegesen eljelentéktelenedik. A jobboldal híveire nehezen lemosható szégyen fog hullani, másképp mondom: mostantól ciki lesz jobboldalinak lenni.

2012. március 30. (HVG.hu): Göncz Árpád 1990-es megválasztása óta a parlamenti többség minden esetben az ellenzékkel való egyeztetés nélkül választott államfőt, de amíg minden korábbi elnök képes volt arra, hogy az alkotmányos követelményeknek és a nemzet képviseletének eleget tegyen, az Orbán Viktor által jelölt Schmitt Pál ebbe belebukott. A 2006-os őszödi beszédem a tovább élő kádári hagyományokkal és a mutyikkal, féligazságokkal terhelt rendszerváltozással való szembenézés kísérlete volt. Schmitt Pál ügye ezzel szemben antiőszöd, a kádári hagyományok és a rendszerváltozás rossz hagyományainak folytatása.

2012. március 30. (ATV.hu): A doktori cím megszerzésének alapvető feltétele az önálló tudományos munka. Ebben a dolgozatban az önálló tudományos munkának se híre, se hamva. Becsapta önmagát, úgy látom, becsapja a világot. […] Elementárisan zavarja, bántja a magyarok sokaságának a jóérzését. Azt mondják, hogy kérem szépen, nem lehet egy csaló az országnak az elnöke, nem lehet egy hazug ember az ország elnöke, nem lehet egy morálisan elfogadhatatlan ember az ország elnöke. […] Nem egy sokunk közül, hanem úgy tűnik, hogy silányabb, mint a legtöbb magyar. Ez baj. Nem lehet silányabb ember az ország elnöke, mint a legtöbb magyar. Mi fel akarunk nézni erre az emberre – nem lehet innentől kezdve.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. 24
 25. 25
 26. 26
 27. 27
 28. 28
 29. 29
 30. 30
 31. 31
 32. 32
 33. 33
 34. 34
 35. 35
 36. 36
 37. 37
 38. 38
 39. 39
 40. 40
 41. 41
 42. 42
 43. 43
 44. 44
 45. 45
 46. 46
 47. 47
 48. 48
 49. 49
 50. 50
hirdetés

Hozzászólások - 33 db

A hozzászólások mutatása