Vadai: Orbánnak Gyurcsánytól kéne leckéket venni

WA, 2012. május 29., kedd 16:05, frissítve: kedd 20:12
A Gyurcsány-kormány gazdaságpolitikájának tanulmányozására szólította fel az Orbán-kormányt keddi sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja.

A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a foglalkoztatottak száma ötvenezerrel kisebb, mint 2008-ban, a munkanélküliségi ráta pedig 11,7 százalékra nőtt az idei első negyedévben, azaz 172 ezerrel több az állástalanok száma, mint a pénzügyi-gazdasági válság előtt.

Vadai Ágnes szerint ez azt jelzi, hogy a kormány munkahely-teremtési politikája csődöt mondott, amit a kiszámíthatatlan jogi és gazdasági környezettel, a közterhek növekedésével és a bankadó miatti hitelszűkével magyarázott.

A DK független parlamenti képviselője erre hivatkozva felszólította a kormányt, hogy a „nyolcévezés” és az újabb nemzeti konzultáció helyett inkább „tanulmányozza a Gyurcsány-kormányok gazdaságpolitikai lépéseit, különös tekintettel a beruházásösztönzésre, a munkahelyteremtésre, az adópolitikára és a stabil jogi környezet kialakítására”. Ugyanis – jelentette ki – az elmúlt évtizedben abban az időszakban volt a legnagyobb, 3 millió 950 ezer a foglalkoztattok száma, a jelenleginél több külföldi tőke áramlott az országba, nagyobb volt a beruházási ráta és a fogyasztás, alacsonyabb a munkanélküliség, a kamatkockázati felár és a forint euróhoz viszonyított árfolyama.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 10 db

A hozzászólások mutatása