Vajon hogy reagál erre az MSZP immunrendszere?

Nagy Imre lemondását sürgetik

PR, 2012. április 11., szerda 17:38
A Heves Megyei Közgyűlés fideszes elnöke szerint az MSZP-nek le kellene vonnia a megfelelő következtetéseket azok után, hogy a megyegyűlés szocialista frakciójának vezetőjét jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt nem jogerősen elmarasztalta a bíróság.
A Magyar Nemzet korábban megtudta, húsvét után megteszi a feljelentést a Heves Megyei Közgyűlés korábbi szocialista elnöke ellen bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a testület fideszes vezetése. A feljelentésben indítványozzák Sós Tamás magánvagyonának teljes zár alá vételét.

Szabó Róbert szerdai, Egerben tartott sajtótájékoztatóján nem mondta ki Nagy Imrének, Eger volt polgármesterének a nevét. Állítása szerint azért, mert nem a személyre, hanem a szocialista értékrendre kívánja helyezni a hangsúlyt. Nagy Imrét jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt 900 ezer forint pénzbüntetésre ítélte kedden első fokon az Egri Törvényszék. A vád szerint a politikus 2005-ben az Egri Többcélú Kistérségi Társulás vezetőjeként úgy igényelt az államtól több mint 8 millió forintot a kistérségi szintű pedagógiai szakszolgálati ellátás működtetésére, hogy a szolgálat a megjelölt időpontban, 2005. február 15-vel ténylegesen még nem kezdte meg a működését.

Szabó Róbert úgy vélekedett: ha jogerőssé válik az ítélet, a szocialista politikusnak le kell mondani a megyegyűlés pénzügyi és ellenőrzési bizottságának elnöki tisztéről, és vissza kell adnia mandátumát is, hiszen méltatlanná válik ezekre. Felidézte Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének a szocialisták kongresszusán elmondott szavait, miszerint a párt immunrendszere korábban nem volt elég erős ahhoz, hogy kivesse magából a tisztességtelen nyerészkedőket. Szabó Róbert azt mondta, ha ezt komolyan gondolják, akkor a szocialista pártnak erkölcsi kötelessége lesz megtenni a szükséges lépéseket a megtisztulás érdekében.

Nagy Imre, aki 1998 és 2006 között volt a hevesi megyeszékhely polgármestere, 2002-től 2010-ig szocialista színekben a város egyéni országgyűlési képviselője volt, 2010 óta pedig a Heves Megyei Közgyűlés tagja, az eljárás kezdetétől tagadta a vádakat. Mint korábban elmondta, kár nem ért senkit, hiszen a felhasznált pénzt az utolsó fillérig a szakszolgálat működtetésére, vagyis a gyerekekre fordították, és a megmaradt összeget visszautalták az államkasszába.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 4 db

A hozzászólások mutatása