Visszatérhettek otthonukba az érdiek

TT, 2012. augusztus 12., 08:05, frissítve: 13:06
Éjfél után nem sokkal visszatérhetett otthonába az a száz érdi ember, akit a Bagoly és a Harkály utca csatornarendszerének kisebb robbanása miatt költöztettek ki és helyeztek el ideiglenes szálláson – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főügyelete vasárnap reggel.

A Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettesének korábbi tájékoztatása szerint a robbanás amiatt következhetett be, hogy rágcsálóirtásból származó maradékgáz került a csatornarendszerbe. Senki sem sérült meg, de biztonsági okokból 48 épület száz lakóját kiköltöztették. Befogadóhelyként az érdi katasztrófavédelmi kirendeltséget nyitották meg számukra.

A csatornák átszellőztetését, átmosását azonnal megkezdték, s folyamatosan mérték a gázkoncentrációt a családi házas övezet érintett részében. Az OKF főügyeletének vasárnapi közlése szerint a csatornarendszerben lévő anyagot lúgosítással semlegesítették, a csatornákat átmosták, megszüntetve a robbanásveszélyt, ezt követően költözhettek vissza otthonukba a lakók.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés