Mint arról korábban beszámoltunk, az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló indítványhoz érkezett módosító javaslatokról szavaz az Országgyűlés pénteki rendkívüli egynapos ülésén.

A házbizottság pénteki rendkívüli ülésén arra érkezett indítvány, hogy már az Országgyűlés pénteki ülésén időkeretben lefolytassa a parlament a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény általános vitáját és a házszabályról szóló országgyűlési határozat általános vitáját.

Az MSZP és az LMP tiltakozásul kivonult a házbizottság üléséről, de a Jobbik sem támogatja a házszabály módosítását – tájékoztatták az ellenzéki pártok az MTI-t a házbizottsági tanácskozást követően.

 

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője korábban azt mondta, teljesen érthetetlennek tartja az unió gazdasági és pénzügyi biztosa szóvivőjének szavait, különös tekintettel arra, hogy a magyar kormány az új jegybanktörvény tervezetét eljuttatta az Európai Központi Banknak. Csütörtök este az Európai Bizottság aggodalmait hangoztatta a magyar jegybanktörvény tervezetét illetően. Mint arról beszámoltunk, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság is foglalkozik a Magyar Nemzeti Bank törvényi szabályozását érintő javaslatokkal.