Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

MNO vezető hírek

A támadás következtében legalább 45 civil meghalt, több mint ötvenen pedig megsebesültek. Tovább

Az LMP például az Alkotmánybírósághoz fordult. Tovább

Radikális értelmezését adta Mozart operájának Martin Kusej osztrák rendező, többen ki is fütyülték. Tovább

A hőség miatt a legmagasabb, piros figyelmeztetés van érvényben az ország egész területén. Tovább