Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

Hirdetés

MNO vezető hírek

A tárgyalás mintegy 11 órán keresztül zajlott. Tovább

1

Hosszú Katinka világcsúccsal győzött 200 méter vegyesen az úszók dohai rövidpályás világkupaversenyén. Tovább

1

Az Együtt leváltotta Iván Tamást, mert az elnökség döntésével szemben támogatta Pásztort. Tovább

7

Napi szinten jelentős kár éri őket. Tovább