Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

Hirdetés

MNO vezető hírek

Jöhet az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer. Tovább

1

Szeneczey Balázs, Bagdy Gábor és Szalay-Bobrovniczky Alexandra – őket akarja a városvezető helyettesnek. Tovább

5

Gyakorlatilag egész körzeteket lehet elaknásítani velük, évekkel később is szedik áldozataikat. Tovább

36

A külgazdasági és külügyminiszter és Victoria Nuland Washingtonban szót ejtettek a politikai vitákról is. Tovább