Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

Hirdetés

MNO vezető hírek

Jelentkezett egy, a szocialista belügyeket jól ismerő baloldali újságíró, hogy beszéljen a hamisítási ügyről. Tovább

Egy bérlettel operába, operettbe, nemzetibe, a filharmonikusok koncertjére – Lőrinczy György ismertette pályázatát. Tovább

Megint nagy szavak

Dzsudzsák: Most vagy soha!

4

A játékos szerint jogos elvárás, hogy a 2016-os, megemelt létszámú Európa-bajnokságra kijusson a magyar válogatott. Pintér már tudja, kik kezdenek az észak-írek ellen. Tovább

1

Bár nemzetközi összehasonlításban siralmasan alacsony az operaház költségvetése, mégis helytáll. Tovább