A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu, 2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29
  30. 30
  31. 31
  32. 32
  33. 33
  34. 34
  35. 35
  36. 36
  37. 37
  38. 38
  39. 39
  40. 40
  41. 41
  42. 42
  43. 43
  44. 44
  45. 45
  46. 46
  47. 47
  48. 48
  49. 49
  50. 50
  1. 17:22
  2. 17:17
  3. 17:05
  4. 17:01
  5. 16:51
  6. 16:40
  7. 16:33
  8. 16:30
  9. 16:06
  10. 16:03
  11. 15:50
  12. 15:49
  13. 15:44
  14. 15:23
  15. 15:00
  16. 15:00
  17. 14:35
  18. 14:11
  19. 14:04
  20. 13:55
  21. 13:48
  22. 13:23
  23. 13:20
  24. 13:00
  25. 12:59
  26. 12:52
  27. 12:36
  28. 12:30
  29. 12:29
  30. 12:12
  31. 12:09
  32. 11:58
  33. 11:46
  34. 11:23
  35. 11:22
  36. 11:19
  37. 11:16
  38. 11:10
  39. 11:05
  40. 11:02
  41. 10:53
  42. 10:50
  43. 10:42
  44. 10:20
  45. 10:18
  46. 10:12
  47. 10:07
  48. 09:59
  49. 09:58
  50. 09:38
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása