Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

Hirdetés

MNO vezető hírek

11

A Fidesz frakcióvezetője a Hír TV P8 című műsorában az internetadóról és az USA-val való kapcsolatról is beszélt. Tovább

A kurd helyi erők visszafoglalták az Iszlám Állam (IÁ) fegyvereseitől Zumar városát, míg Kobaninál ellentámadásba lendültek. Tovább

2

Vasárnap hajnali háromkor egy órával vissza kell állítani az órákat, ezzel visszaáll a normál időszámítás. Tovább

3

Rendhagyó installációkból álló kiállítás nyílt a Műcsarnokban: megszólal a fény, előtűnik a hang. Tovább