Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

Hirdetés

MNO vezető hírek

3

Jeremy Zeid elraboltatná és háborús bűnösként állíttatná bíróság elé az amerikai elnököt. Tovább

Több megye számos járására és a fővárosra már narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd este. Az érintett területeken már a következő órákban készülni kell arra, hogy a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják. Tovább

7

Havasi Bertalan a Népszava kérésére elküldte Orbán Viktor válaszlevelét, amelyet Tarsoly Csabának címeztek. Tovább

7

„Sajnos valósággá vált ez a borzasztó forgatókönyv” – posztolta később a Facebookra. Tovább