Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

MNO vezető hírek

1

Hétfőtől kettő helyett átlagosan egy óra alatt írják jóvá az ügyfelek számláin az utalásokat. Tovább

6

Több mint negyven embert állított elő a rendőrség. Harmincnál többen – köztük rendőrök – megsérültek. Tovább

1

A magyar nyelv és a magyar könyv ünnepét tizenharmadik alkalommal rendezik meg a budai Várban. Tovább

Lemondott posztjáról Balatoni Monika, a velencei biennále nemzeti biztosa. A biennále november 22-én zár. Tovább