Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

Hirdetés

MNO vezető hírek

A regnáló, de nem verhetetlen világbajnok Spanyolország ellen küzd az Eb-döntőbe jutásért a magyar női vízilabda-válogatott a Margitszigeten. Tovább

2

Csütörtök délután kerül a tagállamok nagykövetei elé az Európai Bizottság javaslata. Tovább

A spanyol futballélvonalban augusztus 23-án rajtol a pontvadászat, az első El Clásicót pedig október 26-án játssza a Real Madrid és az FC Barcelona. Tovább

A nemzetközi Sportdöntőbíróság eltörölheti Luis Suárez FIFA által kiszabott négy hónapos eltiltását. Tovább