Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

Hirdetés

MNO vezető hírek

20

Az elmúlt öt évben a kormányzás kulcsszava az erő volt, mostantól azonban a figyelem lesz – mondta a miniszterelnök. A DK szerint Orbánnak ideje lenne távoznia. Tovább

1

Művészeti díjak, vita a Nemzeti Szalonról és egy ügynökvád. Gyűlésezett a Magyar Művészeti Akadémia. Tovább

Dárdai Pál aláírta a vezetőedzői kinevezéséről szóló szerződést a Hertha BSC labdarúgócsapatánál. Tovább

1

George Pataki republikánus elnökjelölt-aspiráns interjúja. Tovább