Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

Hirdetés

MNO vezető hírek

Hiába birtokolta sokkal többet a labdát az Atlético Madrid, a Chelsea elérte célját az elődöntő első meccsén. Tovább

Az ukrán ügyvivő államfő kedden újraindította a katonai műveleteket az oroszbarát lázadók ellen. Tovább

1

Kanadában áprilisban újra a kormányzó konzervatív párt vezeti a felmérések szerint a népszerűségi listát. Tovább

Buzgón készül a dél-lengyelországi Wadowice és Krakkó városa arra, hogy a Vatikánban vasárnap szentté avatják a néhai II. János Pál pápát. Tovább