Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

Hirdetés

MNO vezető hírek

2

Czibere Károly szerint nem lehet kényszerrel kicsikarni az elfogadást. Tovább

1

Az első világháború eltérő értelmezéseiről tartottak olasz-magyar konferenciát a Terror Házában. Tovább

A lakossági bejelentés nyomán egy buszon elfogott Sz. Krisztián beismerő vallomást tett. Tovább

20

Oroszország megsértette a nemzetközi rendszer alapszabályait – jelentette ki az Országgyűlés elnöke. Tovább