Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

Hirdetés

MNO vezető hírek

Kőolajból és földgázból meríti erejét a kis Norvégia, amely így Európa és Amerika döntéseibe is beleszólhat. Tovább

Párizs előtt a katalánok

Most nem Ibrára kalibrálva

Ma este PSG–Barcelona- és Manchester City–Roma-rangadókkal folytatódik a labdarúgó-Bajnokok Ligája. Tovább

Mégpedig Orbán Viktor szerint a 2010-ben megválasztott kormánnyal. Az adósságátvállalás mellett mintegy 20 milliárdos fejlesztési forrást is elnyert a település. Tovább

3

A nagyhatalmak határozták meg Magyarország sorsát a 20. században – mondta Romsics Ignác történész hétfőn a Parlamentben. Tovább