Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

Hirdetés

MNO vezető hírek

3

A csillagok fura együttállása miatt a vasárnap egy nappal tovább löki a halottak napját. Mindenszentek marad a helyén. Tovább

1

Első körben a devizahiteleseknél zajlik le az elszámolás, aztán jöhetnek a forinthitelesek. Tovább

24

Fél óra alatt vége lett, jóval kevesebben voltak, mint az előző alkalmakkor. Tovább

8

Az NGM kezdeményezte a távközlési törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását. Tovább