Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

Hirdetés

MNO vezető hírek

A volt profi világbajnok a kopaszságról, az imákról, az önkormányzati képviselőségről és a búcsúmeccsről. Tovább

Nem akarja terhelni a baloldali összefogás pártjait, ezért a döntés – mondta az MTI-nek kedden este. Tovább

2

Az ebolafertőzött Nigériából érkezett hazánkba az a diák, akit egy III. kerületi kollégiumból vitték el a mentők. Tovább

6

Magyarország nemzetközi mércével mérve is versenyképes az egészségiparban – mondta a miniszterelnök Szolnokon. Tovább