Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

Hirdetés

MNO vezető hírek

Indul a túraautó-világbajnokság

Michelisznek most meredekebb

Indul a túraautó-világbajnokság, már öt Citroen a mezőnyben. Tovább

3

A terrorszervezet toborzótevékenységére figyelmeztet együttesen az FBI és a belbiztonsági tárca. Tovább

Hazánk megrendezné a következő két évi póló-BL hatos döntőjét. Tovább

Új típusú terápiákról és a diagnózis feldolgozásáról is szó volt a Visszanyert idő című fotókiállítás megnyitóján. Tovább