Betegszoba

A hal csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Betegszoba.hu

2012. június 14., csütörtök 11:17
A spanyolországi Valencia Egyetem kutatásai szerint a halfogyasztás csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

Mercedes Sotos Prieto vezető kutató szerint ha növeljük a vázizom sejtjeinek omega-3 tartalmát, javíthatjuk szervezetünk inzulin-érzékenységét, ami fontos szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében.

A vizsgálatokban összesen 945, 55 és 80 év közötti, szív- és érrendszeri betegségek szempontjából veszélyeztetett férfi és nő vett részt. A hal a mediterrán étrend egyik alapja és köztudottan jót tesz a szívnek. A vizsgálati eredmények szerint alacsonyabb a vércukorszintje azoknak, akik csökkentik vöröshús-fogyasztásukat és rendszeresen esznek halat.

Hirdetés

MNO vezető hírek

1

A pénteki négy elsőség után szombaton két számban diadalmaskodott a szentpétervári Szalnyikov-kupán. Tovább

4

Rogán Antal kész a bíróság előtt is megvédeni a korábban általa vezetett önkormányzatot a rágalmakkal szemben. Tovább

2

Magyarországi és határon túli településekről érkeztek hátrányos helyzetű gyermekek. Tovább

Ünnepélyes megnyitón mutatták be tegnap a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának új kiállítási területét. Tovább