Itt minden a szerelemről szól

WA

2012. június 28., csütörtök 11:48, frissítve: csütörtök 13:11

Először kerül sor az úgynevezett Sződligeti Szerelmes Szombatra a Dunakanyar kapujának számító Pest megyei településen a hét végén.

A Szerelem a Köbön című rendezvény a Duna-parton zajlik délután 3 és 10 óra között különleges vetélkedőkkel, koncertekkel, kézműves és dizájntermékek vásárával, piknikhangulatban.

Bemutatkozik az egyedülálló Boszorkánymúzeum, majd kihirdetik a szerelmesversíró pályázat eredményét, a közönség hallhatja is a legjobb műveket – olvasható a város honlapján.

A rendhagyó rendezvény része lesz az első sződligeti fotómaraton, melynek lényege, hogy lelkes amatőr és profi fotósok öt óra leforgása alatt készíthetnek a megadott kategóriákban képeket értékes nyereményekért cserébe.

A két nem mérkőzik meg egymással a Cleopatra és Caesar vetélkedőn, a férfiak ezen kívül is próbára tehetik csábítási és lovagi képességeiket a Casanova lovagi tornán.

A késő estig tartó, hagyományteremtő szándékkal meghirdetett szerelmes szombaton számos színes előadás, koncert és interaktív program ígér kikapcsolódást mindazoknak, akik ellátogatnak a fővárostól alig félórányira fekvő Sződligetre.

Forrás: MTI