Kütyük nélkül idegesek a nyaralók

Meixner Zoltán

2012. június 21., csütörtök 08:52, frissítve: csütörtök 08:54

Az Intel az utazás és a technológia kapcsolatát illető felhasználói attitűdöt igyekezett feltárni, amiből kiderült, hogy a nyaralók idegességet éreznek, ha nincs velük a mobiltelefonjuk, és dühösek, ha nem tudják feltölteni a lemerülőben lévő készüléket.

Az amerikai utazók körében végzett felmérésből az is kiderül, hogy idegesekké válnak, ha valaki rápillant az eszközük kijelzőjére, mert az adataikat féltik. A TNS segítségével készített „Tech Norms for Travelers” című vizsgálat felfedte, hogy az utazók mély érzelmi kötődésben vannak mobil eszközeikkel. A kapcsolat olyan szoros, hogy a felhasználó nyugodtabbnak és sokkal kevésbé stresszesnek érzi magát amikor hozzáfér ezekhez az eszközökhöz a vakációja alatt is.

Forrás: Intel

Az amerikai utazók 44 százaléka bevallotta, hogy ideges, ha a kütyük nélkül kell utaznia, míg a 18 és 29 év közötti korosztály tagjainak 87 százaléka boldogabb ha a mobileszközével együtt utazhat. A kutatás szerint egy ilyen eszköz elvesztése nagyobb stresszt okoz, mintha a karikagyűrűjük tűnt volna el (77 százalék 55 ellenében).

Az utazók hosszú ideig fent lógnak a hálón. A válaszadók 46 százaléka és a 18-29 éves korosztály 63 százaléka bevallotta, hogy legalább olyan fontos neki az eszközeinek feltöltése, mint a személyes komfort vagy higiéné.

Nagyon idegesítőnek találják továbbá a többi utazó kukkolási hajlamát, amikor belenéznek a képernyőjük tartalmába. De legalább ennyire idegesíti őket, ha mások illetlen tartalmat nézegetnek a mobileszközükön. Az utazók majd harmada jelezte, hogy valaki megpróbálta meglesni, hogy mi van a képernyőjükön.