Ősszel jöhet a Facebook phone?

Dávid Imre, 2012. április 26., csütörtök 09:51, frissítve: csütörtök 09:55
A HTC és a Facebook közös, a közösségi oldal egyéni adottságaira szabott okostelefon fejlesztésén dolgozik - a készülék ismét meghatározó gyártóvá emelhetné a kínai vállalatot; de könnyen lehet, hogy csak légből kapott pletykáról van szó.

A DigiTimes értesülései szerint a HTC és a Facebook mérnökei közös okostelefon kifejlesztésén dolgoznak. A lap úgy tudja, hogy az egyedi tervezésű készüléket legkorábban az idei év harmadik negyedében mutathatják be.

A HTC korábban a Google-lel kooperált: ők gyártották a keresőcég első sajátmárkás telefonját, a Nexus One-t, de Page-ék utóbb dobták őket és a Samsunggal bútoroztak össze. A szakítást követően a HTC piaci részesedése azonnal zuhanni kezdett: nyereségük csak az idei év első negyedévében hetven százalékkal csökkent.

A Samsung ma a legnagyobb okostelefon-gyártó; a HTC a comScore adatai szerint az ötödik helyen áll a gyártók rangsorában, és legnagyobb riválisa részesedésének csak töredékét mutathatja fel.

Az iPad 3 sikere segítheti az Apple-t

A nagy mobilgyártók mind loptak?

Az iOS piacot rabolt az Androidtól

A szakértők szerint a kínai gyártó részéről okos húzás lenne, ha a „Facebook hátán” próbálna visszakapaszkodni az élmezőnybe. Igen ám, de egy ilyen eszköz bemutatása kevéssé valószínű – még annak ellenére is, hogy az elmúlt hónapokban többször felröppentek iparági pletykák az állítólagos Facebook phonenal kapcsolatban.

A Facebook vezetői többször is elmondták: nem akarnak sajátmárkás telefont, sőt, azt sem engedik, hogy más gyártók a „Facebook phone” elnevezést használják.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés