Vasárnap és hétfőn minden üzlet zárva lesz

NT

2011. december 23., péntek 10:10

Az üzletek, piacok, bevásárlóközpontok december 24-én, szombaton legkésőbb 14 óráig tarthatnak nyitva, december 25-én és 26-án, vasárnap és hétfőn minden üzlet zárva tart – közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) pénteken.

Vasárnap és hétfőn csak a benzinkutak, a virág- és édességboltok, a nonstop nyitva tartó kis üzletek, a kiemelt idegenforgalmi helyek kis üzletei, a vendéglátóhelyek és a szórakozóhelyek lehetnek nyitva. A vendéglátó- és szórakozóhelyek a bevásárlóközpontokban is nyitva lesznek.

December 27-én, kedden az üzletek, piacok, bevásárlóközpontok a szokásos rendben fogadják a vásárlókat. Egyes kisebb iparcikküzletek ezeken a napokon is zárva lehetnek – közölte az OKSZ.

Legfeljebb 12 óráig tartanak nyitva

A postahelyek 2011. december 24-én és december 31-én a szombati munkarend szerint üzemelnek úgy, hogy legfeljebb 12 óráig tartanak nyitva – közölte a Magyar Posta pénteken az MTI-vel.

Azok a postahelyek, amelyek máskor szombaton délután is nyitva tartanak az általános munkarendjük szerint, ezen a két napon 12 órakor bezárnak.  Az ünnepi nyitva tartási rendet minden postán, jól látható helyen megjelenítik, és a cég honlapján (www.posta.hu) is megtalálható azoknak a postáknak a listája, melyek a fenti napokon nem az általános nyitva tartások szerint üzemelnek – közölte a társaság.

Forrás: MTI