Dunaújvárosi gyilkosság: újabb férfit fogtak el

MNO

2016. február 14., vasárnap 13:48, frissítve: vasárnap 14:03

Újabb férfit vettek őrizetbe vasárnap a rendőrök a dunaföldvári vállalkozó meggyilkolása ügyében, amelyben a dunaújvárosi önkormányzat egyik fideszes képviselője is érintett.

Mint korábban megírtuk, az ügyben, melyben egy dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő, Gál Roland az egyik gyanúsított, gyilkosság miatt nyomoz a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az üggyel összefüggésben a Tolna megyei rendőrök Budapesten a Liszt Ferenc repülőtéren február 14-én délben őrizetbe vették G. A. dunaújvárosi lakost – áll a rendőrségi közleményben.

Emberölés megalapozott gyanúja miatt eljárás folyik G. R. és Sz. J. dunaújvárosi lakosok ellen – írta csütörtök esti közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a két gyanúsítottat. Először egy helyi lap, a Castellum.do számolt be róla: egymástól független források szerint az egyik gyanúsított a helyi fideszes önkormányzati képviselő, a közbiztonsági társadalmi kapcsolatok bizottságának volt elnöke, Gál Roland. Az áldozat egy dunaföldvári vállalkozó, Molnár Antal lehet, aki 2013. május 1-jén tűnt el otthonából

Az önkormányzat pénteken azt közölte, hogy a Fidesz dunaújvárosi szervezetének elnöksége kezdeményezte Gál Roland önkormányzati frakcióbeli tagságának felfüggesztését. Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva pedig arról beszélt, hogy felfüggesztették Gál Roland párttagságát. A döntést akkor véglegesítik, ha a bíróság elítéli őt.

Időközben kiderült, hogy Gálnak jelentős tartozásai lehettek, és bűnsegédként már megrótták magánokirat-hamisításért.

A Magyar Nemzet szombaton arról írt, hogy Gál Roland mellett a másik gyanúsított az apósa. Úgy tudjuk, a rendőrök az ő birtokán találták meg elásva az eltűnésekor 41 éves dunaföldvári vállalkozó holttestét. A nyomozók arra gyanakodnak, hogy üzleti elszámolási vita állhatott a gyilkosság hátterében.