Előzetesben a tragédia okozója

MNO

2017. március 20., hétfő 15:50, frissítve: hétfő 19:22

Előzetes letartóztatásba került a Szentendrei úti baleset kapcsán meggyanúsított autós. A kényszerintézkedés elrendeléséről hétfőn kora délután, a kórházban született döntés, a sofőrt ugyanis súlyos sérülésekkel ápolják – tudta meg Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől a 24.hu.

Az ügyészség a szökés, az elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését, illetve mert a nyomozás kezdeti szakaszában olyan bizonyítékokat szükséges beszerezni és olyan körülményeket kell tisztázni, amelyek akár a bűncselekmény minősítésén is változtathatnak, esetleg súlyosbíthatják azt. Ezért fennáll a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Így gondolta a nyomozási bíró is.

Kamerákat kér a polgármester

A Véda kamerarendszer kibővítését kéri a III. kerületi Szentendrei útra Bús Balázs polgármester a baleset kapcsán – közölte Óbuda-Békásmegyer önkormányzata. A kerület vezetője ez ügyben ismét a Belügyminisztériumhoz fordult. „A rendőrség előtt is ismeretes”, hogy a Szentendrei út gyakran gyorsulási versenyek helyszíne, bár mint kiderült, a két fiatal nem gyorsulási verseny miatt halt meg – közölték. Már 124 kerületi térfigyelő kamerát működtet az önkormányzat, a főutak és a közúti közlekedés biztonságának szavatolása azonban elsősorban fővárosi és országos feladatkörbe tartozik. A kerületi önkormányzat kész anyagilag támogatni a Szentendrei úti kamerák telepítését.

Úgy tudni, utóbbi kapcsán arról van szó, hogy felmerült a sofőr ittassága. Ellene jelenleg halált okozó közúti baleset okozása miatt folyik az eljárás.

A tragédia szombatra virradó éjszaka, éjjel negyed 2 körül történt. A kocsi a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint hátulról rohant bele nagy sebességgel a várakozó autóba, majd az ütközés erejétől mindkét jármű a pályatest között lévő betonoszlopnak, illetve lámpaoszlopnak csapódott. A balesetben két fiatalember vesztette életét, mindketten a helyszínen. Egyikük Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakozó.

Az eddigi adatok szerint a férfi – aki egy jobb kormányos járművet vezetett – megközelítőleg 130 kilométer per órás sebességgel ütközött neki az ekkor körülbelül 30 másodperce a lámpánál – szabályosan – várakozó kocsi hátuljába

A 24.hu azt írja, továbbra is tévesnek bizonyulnak azok a sajtóértesülések, amelyek szerint a vétkes autós valakivel versenyzett, erre az eddigi adatok szerint nem utal semmi.