Leszedhették az első uberes rendszámot a rendőrök

FB

2016. február 19., péntek 22:20, frissítve: szombat 16:07

A Liszt Ferenc repülőtéren dolgozó Uber-sofőr lehetett az első áldozata az új rendeletnek.

A fenti fotót az Index közölte a Hallótaxi.hu taximagazin Facebook-oldalára hivatkozva. Itt a kommentek közt örömködő taxisok sorait lehetett olvasni: „Az uber mellettük áll. A törvények meg mellettünk” – írta egyikük. „Nem a tiétek a jövő, Neander-völgyiek!” – volt olvasható egy másik hozzászólásban.

Leszedhették az első uberes rendszámot a rendőrök
Fotó: Facebook

Elvétve Uber-párti hozzászólásokat is lehetett olvasni, mint például ez: „Taxis hiénák rendszámát mikor veszik le? Ahhoz kinél kell tüntetni?” Egy taxisok oldalán álló hozzászóló az Uber felelősségvállalását firtatta:

„Nem kívánom nekik, mert az Uber behülyítette őket, de kíváncsi lennék, mit fog tenni az Uber velük. Kapnak-e kárpótlást?”

Ezzel kapcsolatban egyébként Fekete Zoltán, az Uber Hungary vezetője a cég csütörtöki, Budapest belvárosában tartott übertitkos sajtótájékoztatóján sem tudott megnyugtató választ adni. „Az Uber kiáll a sofőrök mellett, támogatjuk őket” – válaszolt arra, hogy mi lesz akkor, ha leszedik a munkatársak rendszámtábláit. Hogy jogi segítséget nyújtanak-e, Fekete akkor azt mondta, erről korai beszélni, mert még folyik az egyeztetés a hatóságokkal.

Információink szerint a rendszámleszerelést kevés Uber-sofőr kockáztatta meg pénteken, ezért meglehetősen kevesen álltak a szolgáltatást igénybe venni szándékozók rendelkezésére. Az Uber Facebook-oldalán is akadt, aki rendszámlevételről panaszkodott, csatolva ezt a fotót, amelyen reptéri rendszámlevételről lehet olvasni.

Leszedhették az első uberes rendszámot a rendőrök
Fotó: Facebook