Nyakon szúrta a fiú

MNO

2016. január 15., péntek 16:49, frissítve: péntek 19:51

Emberölés kísérlete miatt eljárást indítottak egy fiú ellen, mert csütörtök este szóváltás után megvágta egy férfi nyakát Tápiógyörgyén – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú január 14-én este hét óra körül Tápiógyörgyén, a Tápió patak partján – előzetes szóváltást követően – a nála lévő késsel megvágta a sértett nyakát, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. A férfi a bántalmazás következtében megsérült, ezért a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol megműtötték.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába nem sokkal később egy állampolgár tett bejelentést, akit gépkocsijával a sértett állított meg, és kérte, hogy hívjon neki segítséget.

A beszerzett adatok eredményeként a Tápiószelei Rendőrőrs körzeti megbízottja és járőrtársa a bejelentés után háromnegyed órával otthonában elfogta a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalt, akit a Nagykátai Rendőrkapitányságra előállítottak. A Pest megyei nyomozók a fiút – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított ellen a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya folytatja le.