Vádat emeltek a zuglói gyilkosság ügyében

MNO

2016. január 6., szerda 10:02

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy budapesti férfival szemben.

A vádirat szerint a 32 éves férfi – aki termékértékesítőként dolgozott egy cégnél – anyagi gondokkal küzdött, ezért elhatározta, hogy az interneten keresztül, alkalmi szexuális kapcsolat ürügyén felkeres egy nőt, akitől ezután akár erőszak alkalmazásával is pénzt szerez, derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből.

Több mint harminc késszúrás

Elhatározásának megfelelően a férfi 2014. szeptember 11-én a délelőtti órákban telefonon felhívta a sértettet, és még aznap délutánra találkozót beszélt meg a nő lakására – írják.

Ezután a vádlott magához vett egy kalapácsot, majd a telefonon megbeszélt tizennegyedik kerületi címre ment. Miután a sértett beengedte a férfit, az a vád szerint elővette a ruházatába rejtett kalapácsot, és többször, erőteljesen megütötte vele a sértettet a fején. Ezután a vádlott kiment a konyhába, ott magához vett egy kést, amellyel ezután testszerte összesen több mint harmincszor megszúrta a nőt.

A sértett a súlyos bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette. A vádlott eztán a lakásból magához vette a sértett értékeit, valamint készpénzét, majd távozott a helyszínről.

Életfogytiglanit kaphat

A vád szerint a férfi ezt megelőzően is követett el bűncselekményeket pénzszerzés céljából. 2014 nyarán egy, az értékesítő munkája során megismert 86 éves nőt rabolt ki a második kerületi lakásán. Az idős nőt a vádlott a vád szerint ököllel bántalmazta, majd készpénzt vett el tőle, és a nő kezén lévő arany pecsétgyűrűt is eltulajdonította – derül ki a közleményből.

Mint írják, a Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit a fentiek alapján nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja, amiért életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.