2015. július 3., Kornél, Soma napja

Külföld

Hatvanmillió fontot kap

WA
Forrás: MTI
2012. április 11., szerda 23:40
Hatvanmillió fontos támogatást nyújt a brit kormány egy vezető kutatóintézet klímaprogramjának a következő három évben annak érdekében, hogy a szigetország a klímatudományi kutatások élvonalában maradjon.

A támogatás kedvezményezettje a meteorológiai intézet kutatóközpontja, a Met Office Hadley Centre, amely a világ egyik legelismertebb klímaváltozás-kutatóközpontja. A nagyrészt állami támogatással működő intézet a klímatudomány kérdéskörébe tartozó ügyekben nyújt információszolgáltatást és tanácsadást.

„Ez a befektetés jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy (a kutatóközpont) úttörő, szilárd (tudományos) bizonyítékokat szolgáltasson, amelyről nemzetközileg híres” – közölte szerdán Greg Baker brit energia- és klímaügyi államminiszter.

A kormány közleménye szerint 2015-ig évi 50 millió fontot különített el az intézmény kutatási és klímamodellezési programjára, míg további mintegy 11 millió fontot szán a szuperszámítógépek kapacitásának bővítésére és egyéb hardverbeszerzésekre.

A szigetországban a közelmúltban számos kutatóintézet állami támogatását csökkentették az államháztartás helyzetének kiegyensúlyozására irányuló takarékossági intézkedések keretein belül.

További bejegyzések

MNO vezető hírek

1

30 százalék kedvezményt és húsz év türelmi időt kértek, az eurózóna mentőalapja még nem csődöltet. Tovább

Tuzson Bence elmondta: kivételes eljárásban tárgyalja a parlament a műszaki határzárat lehetővé tevő törvényt. Tovább

Itt a kánikula, ideje felkészülni. Összeszedtük, mire érdemes figyelni a nagy melegben. Tovább

1

A 15. századra visszaeredeztethető firenzei hagyomány, a történelmi foci legalább annyira látványos, mint veszélyes. Tovább