A szag után mentek a rendőrök

WA

2012. február 19., vasárnap 12:30

Egy 1391 tőből álló marihuánaültetvényt találtak a rendőrök egy Soroksári úti gyártelepen – közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap.

A közlemény szerint a rendőrség bűnügyi bevetési osztályának munkatársai február 14-én este szolgálati autójukkal haladtak a IX. kerületi Soroksári úton, amikor gépkocsijukba „ismerős és jellegzetes szag” szivárgott be.

A rendőrök leparkoltak és végigjárták a környéket. Egy közeli gyártelep felől érezték a legintenzívebben a „fűszagot”, ezért oda megpróbáltak bejutni. A telephelyen lévő faházból egy férfi jött ki, akivel beszélgetni kezdtek. Beszélgetés közben a rendőrök próbáltak közelebb kerülni a telephelyen lévő másik épülethez, egy lezárt fémcsarnokhoz, amelynek szellőzőjénél nagyon erősen érezték a szagot.

A szellőző forró volt, az elsötétített ablakokon nem lehetett bevilágítani. A rendőrök a faházat a fémcsarnokkal összekötő folyosóra belépve két különálló helyiséget fedeztek fel, amelyeket kábítószer termesztésére alakítottak át: a helyiségek oldalát és tetejét is alumínium borítású szigetelőanyaggal bélelték ki, a földön különböző méretű virágcserepekben marihuánapalánták voltak, a meleget pedig nagy teljesítményű lámpák biztosították.

A látottak alapján a helyszínre kiérkező, kábítószer-bűnözés elleni szaknyomozók kinyittatták a fémcsarnokot, ahol további palántákat, gondozásukhoz szükséges vegyszereket, melegítőlámpákat, valamint már leszüretelt, száradó leveleket találtak. A helyszínen az igazságügyi botanikusszakértő megállapította, hogy a talált növények életképes marihuánapalánták. A két épületben összesen 1391 tövet számoltak össze.

Az ültetvény őrzésével megbízott 39 éves férfit elfogták és előállították, az ültetvényeket gondozó 53 éves férfit pedig óbudai lakásáról állították elő néhány órával később.

A két, őrizetbe vett férfival szemben a további eljárást visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK Kábítószer-bűnözés Elleni Szolgálata folytatja le, egyben előterjesztést tettek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI