Lerántjuk a leplet a jóslásról

Varga Eszter

2011. december 13., kedd 20:40

Az első 13 sorban jósolunk Önnek, meg fog lepődni, mennyi mindent tudunk Önről.

„Nagyon örülünk, hogy olvassa az oldalt.

Íme, az Ön jelene és jövője:
Látom, nyugtalanítja valami, megértem, hiszen éppen a jövőjébe fog beleolvasni. Érzem, hogy amit a legjobban vár az élettől, az néha irreálisnak tűnik, s Ön már-már attól fél, hogy mindez teljesen elérhetetlen. Úgy érzem, Ön olykor barátkozó, nyílt és bizakodó az emberekkel, máskor pedig visszahúzódó, tartózkodó és óvatos. Büszke rá, hogy önállóan alkot ítéletet, s csak akkor hiszi el, amit lát és hall, ha kellő bizonyítékot kap rá. Kedveli a változást és a változatosságot, idegesíti a korlátozás és a monotónia. Szívesen megosztja legbensőbb érzéseit az Önhöz legközelebb állókkal, de felismerte, hogy nem bölcs dolog, ha túlontúl nyílt és kitárulkozó.
Egy S betűs férfi most erősen hat Önre, a jövő hónapban pedig felkeresi Önt egy novemberi születésű nő egy izgalmas ajánlattal. A külső személő számára Ön higgadt és fegyelmezett, belül azonban nyugtalan és aggodalmas, s gyakran rágódik azon, hogy csakugyan jól döntött-e?”

Nos mennyire talált? Pontosan elemeztük Önt? A kutatások azt mutatják, hogy a fenti jellemzés 80 százalékban ráillik bárkire.

Manapság ennek ellenére egyre többen mennek jóshoz, látóhoz, a legkülönbözőbbekhez. Számtalan területen tudnak nekünk segíteni, kezdve a legáltalánosabbakkal, szerelem, karrier, család, egészség, már a jogi ügyekben, elhunyt szeretteinkkel, házi kedvenceinkkel, spirituális fejlődésünkkel kapcsolatban is.

Annak ellenére, hogy a kutatások bizonyítják, hogy igencsak kevés varázslat van az ilyen szeánszokban, hogy akármelyikünk szerezhet látnoki bizonyítványt, hogy szemünk láttára duzzad a jósbiznisz, tv-csatornák, telefonos szolgáltatások, újságok épülnek erre, mi továbbra is hiszékenyek maradunk.

Jósunk nem különleges képességekkel rendelkezik. Mint nagyon jó testbeszéd olvasó, jól ismeri az emberi természetet és tisztában van a statisztikai valószínűséggel. A produkcióhoz tetszés szerint választhatóak kellékek. Legyen az kártya, kristálygömb, kagylók, csirkecsontok, sejtelmes megvilágítás, halk zene egy kis füstölő, és már kész is a varázslat. Vagy a csalás, ámítás, szemfényvesztés?