Tényfeltáró bizottság vizsgálódhat Schmitt disszertációjának ügyében

PR

2012. január 17., kedd 18:02

A Semmelweis Egyetem rektora tényfeltáró bizottság létrehozását kezdeményezte a sporttudományi kar dékánjánál, kérve, hogy a testület tanulmányozza Schmitt Pál kisdoktori disszertációja létrejöttének körülményeit – közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Semmelweis Egyetem a Testnevelési Egyetemen 1992-ben történtekkel kapcsolatban mint jogutód folyamatosan tájékozódik. Tulassay Tivadar, az egyetem rektora ennek kapcsán „hétfőn felkérte a testnevelési és sporttudományi kar dékánját, hogy hozzon létre tényfeltáró vizsgáló bizottságot, mely tanulmányozza Schmitt Pál kisdoktori disszertációja létrejöttének körülményeit” – olvasható a közleményben.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánja szerint nincs ok azt feltételezni, hogy nem kellően megalapozott döntést hozott az a bizottság, amely húsz évvel ezelőtt elbírálta Schmitt Pál doktori disszertációját. Ismert, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) a leghatározottabban visszautasította, hogy a Hvg.hu portál plágium elkövetésével gyanúsította meg az államfőt.

Forrás: MTI