Cozma-gyilkosság: osztják a börtönéveket - percről percre az MNO-n

Bucsy Levente, Tompos Ádám, 2012. április 27., péntek 11:00, frissítve: péntek 13:31
Győrből és Veszprémből követi az MNO a péntek délelőtti jogerős ítélethirdetést a Cozma-gyilkosság ügyében. A tárgyaláson a vádlottak közül Gergely Péternén (hatodrendű) kívül mindenki jelen van, de közülük csak négyen vállalták a kép- és hangfelvételek rögzítését. Percről percre.
 • 11:16

  Tuza Péter, az elsőrendű vádlott Raffael Sándor védője: „Nemcsak azért tartom komoly előrelépésnek az ítéletet, mert védencemnek sokkal kevesebb időt kell börtönben töltenie, hanem azért is, mert az ítélet egyértelműen rögzítette, hogy az elsőfokú bíróság minősítése helytelen volt, és helytelen volt az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása is.”

 • 11:04

  Veszprémből jelentjük. „Csalódottak lesznek a veszprémiek” – mondta egy idősebb úr a belvárosban, aki helyszíni tudósítónktól értesült az ítélet enyhítéséről. Sokként érte őket a sportoló meggyilkolása. Hozzátette: minden alkalommal elzarándokol a játékos szobrához, ha a stadion környékén van dolga.

 • 10:40

  Veszprémből jelentjük: a gyilkosság helyszínén, a Patrióta lokálban – amely azóta már kétszer nevet váltott – nem kívántak nyilatkozni a döntéssel kapcsolatban.

 • 10:13

  A vártnál és az elsőfokú ítéletnél is enyhébb ítélet hatására tapsviharban törtek ki a hozzátartozók, erre Nagy Zoltán bíró csendre intette őket, majd folytatta a felolvasást.

 • 10:12

  Veszprémből jelentjük: tudósítónk találkozott egy olyan vendéglátóssal, akit kétszer hallgattak meg tanúként, egyszer a garázdasági, egyszer pedig a gyilkossági ügyben. Elmondta, felháborítónak tartja, hogy azt mondták neki, a tanúkat a vádlottaktól külön hallgatják meg, ehhez képest amikor megjelent, ott voltak a vádlottak, az ügyvédeik és a rokonaik. A vádlottak hozzátartozói azt kiabálták, hogy elvágják a torkát. A legvérlázítóbbnak azt tartja, hogy a vádlottak ügyvédei úgy kezelték, mintha ő lenne a gyanúsított. Hozzátette: azon a végzetes estén egy másik szórakozóhelyről jöttek el, mert egy banda ott is csinálta a fesztivált. A Patriótában őt is lökdösték.

 • 10:03

  Raffael Sándor és Németh Győző esetében 18-18 év letöltendő börtönbüntetést szabott ki a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla, Sztojka Iván pedig 8 évet kell, hogy rács mögött töltsön, ezzel gyakorlatilag megfeleződött az elsőfokú büntetés. Mindhárom vádlott kapott még 10 év közügyektől eltiltást és a bűnügyi költség megtérítésére is kötelezték őket.

  MTI
 • 09:59

  Folytatják. Mindenki a fedélzeten. „Kérem, foglaljanak helyet!”

 • 09:58

  Egy veszprémi kocsmában helyiekkel beszélgettünk, ők tényleges életfogytiglant várnak az első három vádlottal kapcsolatban. Egy Veszprém-drukker elmondta: komolyan rendet kellene tenni ezen a környéken, mert azóta Raffaelék helyét átvette a berhidai banda.

 • 09:52

  A Riasztás stábja rögzítette, ahogyan az enyingi cigányok megtámadnak egy autókonvojt, amelyben egy szerb rendszámú gépkocsi is volt. Balatoni területszerzés és bandaháború? A hívatlan vendégeket üvegekkel dobálták meg. A támadásról exkluzív felvételeket készített a Riasztás. Korábban a siófoki sétányon fitogtatták erejüket a romák, céljuk a hatalomátvétel lehetett a balatoni alvilágban.

 • 09:39

  A tárgyalási szünetben a vádlottak a Beszélő feliratú szobácskában, rendőri jelenlét mellett találkozhatnak szeretteikkel. A szünetnek értesüléseink szerint valamivel 10 óra előtt lehet vége.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 5 db

A hozzászólások mutatása