2014. december 19., Viola napja

Cozma-gyilkosság: osztják a börtönéveket - percről percre az MNO-n

Bucsy Levente, Tompos Ádám

2012. április 27., péntek 11:00
Győrből és Veszprémből követi az MNO a péntek délelőtti jogerős ítélethirdetést a Cozma-gyilkosság ügyében. A tárgyaláson a vádlottak közül Gergely Péternén (hatodrendű) kívül mindenki jelen van, de közülük csak négyen vállalták a kép- és hangfelvételek rögzítését. Percről percre.
 • 2012-04-27 08:15:00

  Az ügyet március végén két napon keresztül tárgyalta a fellebbviteli fórum, és az utolsó szó jogán elmondott felszólalásokat követően Nagy Zoltán tanácsvezető bíró jelezte: április 27-én folytatódik az eljárás. Napokkal később Ferenczy Tamás bíró, az ítélőtábla szóvivője azt közölte, nem bizonyításra lehetőséget adó tárgyalásra, hanem nyilvános ülésre küldték ki az idézéseket, ami azt jelenti: ítéletet hirdethet Nagy Zoltán bírói tanácsa.

 • 2012-04-27 08:21:24

  Kálomista Gábor, a Cozma-gyilkosságról azonnal filmkészítésbe kezdett, ami Milánótól Brüsszelig meghódította fél Európát. A folytatás jelenleg is készül, a producer erről is beszélt az MNO-nak adott interjújában az ítélethirdetés előtt. Nézze meg a Szíven szúrt ország című filmet!

  Szíven szúrt ország
  Szíven szúrt ország
 • 2012-04-27 08:29:32

  A Cozma-per első 13 hónapjában tagadott mindent a kegyetlen gyilkosság elsőrendű vádlottja, utána azonban „úgy döntött”, mégis volt nála kés azon az éjszakán. Kattintson bírósági összefoglalónkért!

  Szíven szúrt ország
  Szíven szúrt ország
 • 2012-04-27 08:39:58

  Kiemelt biztonsági intézkedések mellett kezdődik hamarosan (9 órakor) a Győri Ítélőtáblán a Cozma-gyilkosság ügyében márciusban indult másodfokú eljárás ítélethirdetése. A tábla parkolójának használatát már jóval az újságírók 8 órai kötelező érkezését megelőzően korlátozták, a létszámban jó előre limitált rokonságot és médiamunkásokat alapos átvizsgálás után engedték csak a tárgyalótermek közelébe. A tárgyalás egyelőre nyilvános, de a regisztrációt április 25-én 16 órakor lezárták. A rokonság 42 fővel vehet részt a tárgyaláson, közülük a hét vádlotthoz tartozóan 3-3 fő a tárgyalóteremben, 3-3 a szomszédos III-as tárgyalóban. 9 televíziós stáb kapott helyet az I-es tárgyalóteremben, a médiumok korlátozott száma 24, szerkesztőségenként egy újságíró és egy fotós képviseltetheti magát a III-asban. A tábla bejáratánál várakozik a harmadrendű vádlott, Sztojka Iván édesanyja.

 • 2012-04-27 08:45:58

  Az elsőfokú ítéletet 2011. június 23-án mondták ki a hét vádlott (hat férfi és egy nő) esetében. E szerint Raffael Sándor és Németh Győző életfogytiglani szabadságvesztést kapott (legkorábban harminc év múlva szabadulhatnak), Sztojka Iván büntetése pedig húsz év.

 • 2012-04-27 08:54:23

  „Ünneplésnek indult, gyászba fordult az a szombat este” – részletek a Patrióta lokál bejáratánál bekövetkezett szörnyűségről. Az azt követő nyomozás számos megválaszolatlan kérdést hagyott maga után.

 • 2012-04-27 08:58:46

  Az I-es számú tárgyalótermet hermetikusan lezárták, csak a bíróság munkatársai végzik bent az utolsó simításokat, az újságírók kivetítő előtt pontosítják egymás számára az előzményeket, például hogy négyszer vagy ötször váltott-e ügyvédet Raffael Sándor. Közben említett elsőrendű vádlott édesanyja is megérkezett, s megjelent Helmeczy László ügyvéd is.

 • 2012-04-27 09:02:59

  Egy–két héten belül véglegesítik Marian Cozma családjának kártérítési igényét – közölte jogi képviselőjük az MTI-vel az ülés előtt. Helmeczy László elmondta: igényük függ attól, hogy a Győri Ítélőtábla változtat-e, s ha igen, mennyiben a Veszprém Megyei Bíróság elsőfokú ítéletén. Hozzátette, a közeljövőben Bukarestbe utazik, ahol egyeztet Marian Cozma családjával az ügyben. Az ügyvéd március végén azt közölte, nem vagyoni kár miatt a sportoló szüleinek 50-50, két testvérének 25-25 millió forintot kérnek, emellett vagyoni kárigénnyel is élni kívánnak.

 • 2012-04-27 09:05:03

  Vidáman érkezett a tárgyalás helyszínére az ötödrendű vádlott Bihari Csaba. Ő nincs fogva tartva. A várakozók közben Dávid Ibolya Hír TV-nek adott minapi nyilatkozatát elemzik. Az egyik vádlott édesapja két fiatal hölggyel az oldalán toppant az ítélethirdetés helyszínére.

 • 2012-04-27 09:09:02

  A meggyilkolt Marian Cozma édesapja – ahogy az elsőfokú ítélethirdetéskor – ezúttal sem jött el. Az MNO közben a veszprémi kézilabdaklubtól úgy értesült, a játékosokat külön kérték, hogy ne jöjjenek el. Kezdődik a tárgyalás.

Szíven szúrt ország

Szíven szúrt ország
Szíven szúrt ország

MNO vezető hírek

4

„Moszkva megleckéztetése sokba kerül az EU-nak is, hiába, az alapértékek védelméért meg kell küzdeni, még akkor is, ha ezt az álláspontot sok uniós polgár nem tette egészen magáévá.” Tovább

11

Az amerikai elnök egyelőre nem fog élni a jogszabály által ráruházott felhatalmazással. Tovább

Az úszónő az év női sportolója, míg férje és trénere, Shane Tusup az év legjobb edzője lett az sportújságírók választása alapján. Tovább

15

Nemrég érdekes fotó érkezett szerkesztőségünkbe: a kép Józsefvárosban készült, ahol az önkormányzat számos juttatással segíti a rászorulókat. Tovább