5 veszélyes dolog, amit engedni kell a gyereknek (videóval)

családháló.hu

2012. július 29., vasárnap 11:28, frissítve: vasárnap 13:02

Akármilyen furcsán hangzik is, a gyermekünk testi épségét nem csak úgy óvhatjuk meg, ha távol tartjuk őt a veszélyes helyzetektől. Sokkal hatásosabb, ha engedjük, hogy próbálkozzanak, megtanulják, hogyan kell alkalmazkodniuk egy komoly szituációban. Gyengébb idegzetű szülőknek nem ajánlott!

Gever Tulley furcsa fazon. Nincs gyereke, s ahogy ő fogalmaz, kísérleteihez barátai gyerekeit kérte kölcsön. Természetesen nem arról van szó, hogy kiskorúak biztonságát veszélyeztetve szeretné bebizonyítani, hogy igenis vannak veszélyes dolgok, amiket muszáj megengedni a nebulóknak, sokkal inkább egyfajta preventív tanítási módszerről beszélhetünk az esetében. Tulley ugyanis rendszeresen vezet táborokat gyerekek számára, ahol a kicsik megtanulhatják a barkácsolás művészetét. És láss csodát, már a második osztályos gyerek is tud bánni a fúróval, kalapáccsal!

Mielőtt a fejünkhöz kapnánk, tudnunk kell, hogy Gever azt az elvet vallja, a gyerekeket úgy tudjuk legjobban megóvni a veszélyes helyzetektől, ha megtanítjuk őket kezelni ezeket a szituációkat. Az úttörő nevelési tanácsadó írt is egy könyvet 50 veszélyes dolog, amit hagynod kell gyermekednek megtenni címmel. Az alábbiakban egy felvételen maga is bemutat öt ilyen elkerülhetetlen veszélyforrást, s mi is ezekből szemezgetünk.

A cikk folytatásához és a videó megtekintéséhez kattints.