Emancipáció ide vagy oda, a férfihez hozzáragadt a macsóság, a rettenthetetlenség és a falkavezérség, legyen az az élet bármely területére értendő. A női egyenjogúság talán annyit finomított a dolgon, hogy már értékeljük, ha egy férfi gyengéd, és családszerető, vagyis „jó apa”.
Jöjjön tehát egy válogatás, amelyben különféle kategóriák ha nem is legjobbjai, de legkiemelkedőbbjei találhatóak, akiken keresztül talán közelebb juthatunk az apaság mibenlétéhez.

1.    Sorozatok legjobb apukája – Jack „Kőkemény” Bauer (Kiefer Sutherland)

A méltán nagy sikernek örvendő „24” című sorozat főszereplője családjának lenni nem egy álom. Persze biztos jó, ha egy olyan ember vigyáz ránk a szürke hétköznapokban, aki egyébként 24 óra alatt vág haza egy komplett terrorista bandát, és mellesleg a világot is megmenti, de a család maga ezzel párhuzamosan szinte folyamatosan életveszélyben van. A feleségét megölték, lányát több ízben elrabolták, hát, nem túl fényes statisztika egy apának, de ott a megmagyarázhatatlan faktor: lányának, zaklatott viszonyuk ellenére is, talán az egyedüliként megmaradtság miatt mégis ő a Tökéletes Apuka.

A cikk továbbolvasásához kattints ide.