2014. április 24., György napja

Ezt ne! - TOP 10 rákkeltő étel

MNO

2012. július 26., csütörtök 12:41
A múlt évben közel másfél millió új rákos megbetegedést prognosztizáltak Amerikában, amelyből 559,650 halálos kimenetelű - az Amerikai Rák Társaság szerint. Ez azt jelenti, hogy több, mint 1,500 ember veszti életét a kór következtében, ami döbbenetes statisztikai adat.

A Rák: 101 Megoldás, hogy megelőzzük a kórt (Cancer: 101 Solutions to a Preventable Epidemic) című könyv szerzői szerint az egyik legfontosabb fegyverünk az étrend megváltoztatása, azaz "egészséges diéta" beiktatása életünkbe. S hogy ez mit is jelent a gyakorlatban?

Íme, a 10 legdurvább étel, amelynek fogyasztását le kell, hogy csökkentsük (vagy akár teljesen el is hagyhatjuk):


1. Minden elszenesedett étel, még a túl sötét pirítós is;

2. A jól átsült vörös húsok. A közepesen vagy kevésbé átsült még hagyján, de a legjobb, ha minél kevesebb vörös húst fogyasztunk!

3. Cukor, mindegy hogy fehér vagy barna;

4. Az erősen sózott, füstölt vagy ecetes ételek a gyomorrák kialakulásában jelentenek magasabb kockázatot

5. Szénsavas/üdítőitalok, amelyek a cukortartalom és a számtalan adalékanyag miatt is kockázati tényezőt jelentenek;

A folytatáshoz kattints.