2014. április 16., Csongor napja

Fényrózsa hagyománytábor Zebegényben!

családháló.hu

2012. július 01., 12:35
Sárkányhajózás a Dunán dobszóra, kemencetapasztás lábbal, éjszakai bátorságpróba, néptánc ebéd után mezítláb, bábjáték saját készítésű bábokkal, jurtában alvás vaddisznóröfögésre... a lista nagyon hiányos, de már ebből is látszik, milyen izgalmas és változatos, elsősorban azonban értéket és minőséget közvetítő a Zebegényi Fonó Fényrózsa hagyománytábora, amely idén is várja a 8-14 éves gyerekeket.

Az egyhetes tábor a festői szépségű Zebegényen, a Szőnyi Táborban kap helyet. A Fonó tagjainak célja, hogy a Fényrózsa hagyománytáborban a résztvevők munkára foghatják érzékszerveiket, élményszerűen ismerkedhetnek a természet erőivel, elemeivel, s a számtalan programon keresztül közeli kapcsolatba kerülhetnek a magyar népművészettel, történelmi hagyományainkkal, nemzeti örökségünkkel.

A tábor az öt elem megtapasztalásának különböző formáira épül, melyek mindegyikéhez tevékenységek egész sora járul. A kézműves, zenei és táncos hagyomány kötődik a természetben szerzett tapasztalatokhoz: agyagozás, fafaragás, népi hangszerkészítés, nemezelés, csuhéfonás, népdal-, népi játék és tánctanulás fonódik egybe a Börzsöny állat- és növényvilágának megismerésével.

A kézműves, zenei és természetjáró programokat szakképzett művészek, zenészek, tanárok és természetbúvárok tartják. A tábor zárónapján a gyerekek ünnepélyes kiállításmegnyitóval várják szüleiket: a tárlaton bemutatják egész heti munkájuk “termését”, amelyet aztán - természetesen - haza is vihetnek.

Aki kedvet kapott hozzá, hogy ilyen szellemiségben töltsön el egy hetet Zebegényben, az július 27-ig jelentkezhet a www.szonyitabor.hu oldalon, illetve a szonyitabor10@gmail.com e-mailcímen. A tábor bentlakásos, a gyerekek számára biztosított a 24 órás felügyelet, valamint a napi háromszori étkezés. A tábor költsége 40.000 Ft. Azok számára, akik nem alszanak a táborban és nem étkeznek ott, a részvételi díj 15.000 Ft. (Ebédet napi 850 Ft-ért tudnak biztosítani a szervezők.)

MNO vezető hírek

Németh Szilárd szerint a fő cél, hogy a háztartások és a vállalkozók a legolcsóbb energiát kapják. Tovább

A kormányfő úgy fogalmazott: a kabinet helyes utat választott a duális szakképzési rendszerrel. Tovább

Az építőipar termelése 28,3 százalékkal szárnyalta túl februárban az egy évvel korábbit. Az elemzők bizakodóak. Tovább

A Croatia Zagreb a Veszprémet átkozta saját kudarcáért; most horvát bírók fújják a Veszprém BL-negyeddöntőjét. Tovább