Könyv a párkapcsolati problémákról

aargh, 2011. december 11., 12:01, frissítve: 12:01
Az Utak egymáshoz megerősíti olvasóját abban, hogy van értelme dolgozni emberi kapcsolatainkon, és a „befektetett munka” egyértelműen megtérül.

Teljesen mindegy, hogy hat elemit végeztünk vagy éppen hat diploma lapul a zsebünkben. Egyértelműen mindannyiunknak szüksége van arra, hogy meghallgassanak. Belső Nóra pszichiáter első könyve, az Utak egymáshoz éppen arról szól, hogy a 21. századi ember nemcsak érzelmeiről nem tud beszélni, de még arra sem képes, hogy meghallgassa a másikat. Egy felmérés szerint kevesebb mint két perc figyelem elég ahhoz, hogy a páciens úgy érezze, orvosa kielégítően foglalkozott problémájával. Sajnos a többségre azonban ennyi sem jut…

Az író elmondása szerint eredetileg a „Mi van? Semmi!” címet szánta kötetének, azonban ismerősei túl bulvárosnak találták, ezért lebeszélték róla. Pedig Belső Nóra szerint éppen ez a két mondat jellemzi leginkább napjainkat, és az egymásra való odafigyelés a végtelenségig redukálódott. Nem meglepő, hogy a válások száma folyamatosan nő, és a hosszú távú párkapcsolatok működtetésébe is sokan buknak bele. Véleménye szerint a lelki problémákhoz és pszichés zavarokhoz fűződő negatív társadalmi attitűd elsősorban az ismeretek hiányából fakad. Az Utak egymáshoz elsődleges célja, hogy segítsen eligazodni a párkapcsolati érintkezés útvesztőiben. A könyv azoknak szól, akik képesek és hajlandóak elgondolkodni életük mindennapjain, akik nyitottak arra, hogy tudatosabban cselekedjenek, és arra törekednek, hogy ügyesebben és hatékonyabban fejezzék ki érzéseiket.

Az írás itt folytatódik.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés