Könyv a párkapcsolati problémákról

aargh

2011. december 11., vasárnap 12:01

Az Utak egymáshoz megerősíti olvasóját abban, hogy van értelme dolgozni emberi kapcsolatainkon, és a „befektetett munka” egyértelműen megtérül.

Teljesen mindegy, hogy hat elemit végeztünk vagy éppen hat diploma lapul a zsebünkben. Egyértelműen mindannyiunknak szüksége van arra, hogy meghallgassanak. Belső Nóra pszichiáter első könyve, az Utak egymáshoz éppen arról szól, hogy a 21. századi ember nemcsak érzelmeiről nem tud beszélni, de még arra sem képes, hogy meghallgassa a másikat. Egy felmérés szerint kevesebb mint két perc figyelem elég ahhoz, hogy a páciens úgy érezze, orvosa kielégítően foglalkozott problémájával. Sajnos a többségre azonban ennyi sem jut…

Az író elmondása szerint eredetileg a „Mi van? Semmi!” címet szánta kötetének, azonban ismerősei túl bulvárosnak találták, ezért lebeszélték róla. Pedig Belső Nóra szerint éppen ez a két mondat jellemzi leginkább napjainkat, és az egymásra való odafigyelés a végtelenségig redukálódott. Nem meglepő, hogy a válások száma folyamatosan nő, és a hosszú távú párkapcsolatok működtetésébe is sokan buknak bele. Véleménye szerint a lelki problémákhoz és pszichés zavarokhoz fűződő negatív társadalmi attitűd elsősorban az ismeretek hiányából fakad. Az Utak egymáshoz elsődleges célja, hogy segítsen eligazodni a párkapcsolati érintkezés útvesztőiben. A könyv azoknak szól, akik képesek és hajlandóak elgondolkodni életük mindennapjain, akik nyitottak arra, hogy tudatosabban cselekedjenek, és arra törekednek, hogy ügyesebben és hatékonyabban fejezzék ki érzéseiket.

Az írás itt folytatódik.