2014. április 18., Andrea, Ilma napja

Milliárdos hajolgatók

Szabó Dániel

2012. június 11., hétfő 10:44
Mintegy 3 ezer tonna illegálisan lerakott hulladéktól sikerült megtisztítani Magyarország különböző pontjait az idei TeSzedd! akció keretében. A szervezők még összesítik az adatokat, de becsléseik szerint 150-200 ezer ember hajolgatott, 1500 helyszínen.

Pontos adat még nincs, de az előzetes összesítések szerint országosan hétszáznál több településen, mintegy 1500 helyszínen 150-200 ezer ember jelent meg a TeSzedd! szemétszedési pontokon, és tisztította meg az adott területet az illegálisan lerakott hulladékoktól – tájékoztatott lapunk megkeresésére az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. szóvivője. Török Szabolcstól megtudtuk, a június első szombatján bonyolított eseményre 110 ezren regisztráltak előre, de a helyszíneken további több tízezren csatlakoztak.

A középkorúak voltak a legaktívabbak

Szinte valamennyi korosztály képviseltette magát: az iskoláskorúaktól kezdve a felnőtteken át, a nyugdíjasokig. Az óvodáskorú és az alsó tagozatos iskolás csoportoknak egészségügyi és baleset megelőzési szempontokból nem javasolták a részvételt, ennek ellenére voltak olyan helyszínek, ahol teljes család – a kiskorú gyerekekkel együtt – megjelent és szülői felügyelettel gyűjtötték a TeSzedd!-zsákba a szemetet. Az előzetes adatok szerint egyébként legnagyobb arányban a középkorosztály vett részt az akcióban.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

MNO vezető hírek

Állítólag vesztegetési pénzt szedtek kamionosoktól, de elfogadtak fogyasztási cikkeket is. A gyanúsítottak megtagadták a vallomástételt. Tovább

Bach passiói, Húsvéti oratóriuma, kantátái uralják a templomokat és a koncerttermeket a nagyhéten. Tovább

Nyolc hónapja küzd versenyzője átigazolásával Fábiánné Rozsnyói Katalin. Tovább

Életének 69. évében, hosszú betegség után szerdán elhunyt Kerekes Gábor Balázs Béla-díjas fotográfus. Tovább