Amikor Amy Cray elkezte érezni az összehúzódásokat, azt gondolta, még van idő. Igazi angol nő lévén indulás előtt még megteázott partnerével, Brent Farrellel. Az apuka később azt nyilatkozta a helyi újságnak, hogy Amy egyáltalán nem szenvedett erős fájásoktól, de azért azt látni lehetett, hogy lassan indulni kell a kórházba. A teázás közben a kismama kiment a fürdőszobába, ahol a fájások erősödni kezdtek. Brent közben elkezdett bepakolni a kocsiba, ám egyszercsak Amy kiabálására lett figyelmes: elfolyt a magzatvíz, és párja mozdulni sem tud. Az ITVNews beszámolójában arra is kitér, hogy a nő véletlenül magára zárta a fürdő ajtaját, amit az apukának kellett betörnie, hogy világra segítse gyermekét. A kisfiú, Sebastian végül a mentők kiérkezése előtt 17 perccel született meg és a hírek szerint teljesen egészséges.

Két nappal korábban Ashley Hoylman, egy 28 éves amerikai nő hozta világra gyermekét a szülőszobába érkezés előtt. Férje,  Jeremiah ugyan elindult vele a kórházba, ám a szülés a kocsiban lezajlott. Ashley azt mesélte az AP Hírügynökségnek, már az autóban érezte, hogy nem húzzák ki a célig. Szerencséjére férje önkéntes tűzoltó, aki – miután lehúzódott az autópályáról – az elsősegély diszpécserét hívta segítségül. „Levette a pólóját, azzal takarta be a babát, a köldökzsinórt pedig a nadrágomból kihúzott madzaggal kötötte el” – mesélte Ashley. Apu, anyu és az újszülött Brecken végül nyugodtan várta, hogy a kiérkező mentő bevigye őket a kórházba, amit a napokban már el is hagyhatnak – írja a KCRG.

Néhány nappal ezelőtt, március 30-án a San Diegoban élő Christy Henry hozta világra teljesen egyedül gyermekét a kocsi hátsó ülésén, miközben férje, Matt, 140 km/h-s sebességgel száguldott a kórház felé. Christy éjszaka arra ébredt, hogy itt az idő. Matt még elvitte nagyobbik fiúkat egy baráthoz, majd visszatért párjáért lakóhajójukra. Besegítette az asszonyt a kocsiba, aki nem sokkal indulás után közölte, hogy elfolyt a magzatvíz. Matt ugyan rálépett a gázra, de Christy nem sokkal később azt is bejelentette, hogy megszülte a babát. Végül beértek a kórházba, ahol az orvosok segítettek elvágni a köldökzsinórt. „A feleségem egy igazi díva” – nyilatkozta a büszke apuka.

Egy héttel Henryék gyors szülése előtt Katherine Oyedoh-nál indult meg a szülés, méghozzá 1100 méterrel a föld felett egy Afrikából Atlantába tartó repülőjáraton. Szerencsére a gépen tartózkodott egy szülészorvos is, aki világra segítette a babát. Végül egy légiutas kísérő vette át a gyermeket, majd teátrálisan a magasba emelte. A repülőgép utasai tapsviharral ünnepelték meg a kis jövevény érkezését. „Igazi Oroszlánykirályos pillanat volt" – mondta a stewardess a Tampa Bay Online-nak adott interjúban.