Sokkoló TV2-híradó kisebb bakival

aargh

2012. február 20., hétfő 10:34

Halál, baleset, lopás és rossz bejátszás. Nagyjából így foglalható össze címszavakban a vasárnap esti Tények. A fél hétkor kezdődő híradó tizedik percében már az élettől is elmegy a néző kedve. Egyetlen pozitív hírt sem tudtak belepréselni a húszperces adásba a szerkesztők.

Létezik a Kékfény című műsor a közszolgálatin. Láthatunk benne gyilkosokat, rablókat, tolvajokat és csalókat. Rendjén van ez így. Aki erre kíváncsi, idekapcsol. És létezik a híradós műfaj, ami az aznapi eseményekre koncentrál: politika, gazdaság és bulvárosabb híreket egyaránt feldolgozva. Ehhez képest a TV2-n a Tények szinte kizárólag a borzalmakra koncentrált. Természetesen nem új a jelenség, azonban a mérték most vasárnap valóban sokkoló volt.

Kezdődött minden azzal, hogy majd három percben ecsetelték egy lakástűz körülményeit, megszólaltatva a katasztrófavédelem munkatársait, az OMSZ-t, rokonokat és a 14 hónapos áldozat édesanyját. Szörnyű volt! A folytatás sem sikerült szebbre: előbb egy vonat-, majd egy autóbaleset momentumaiban merültünk el kínos részletességgel. Ez utóbbiról például két helyi lakos észrevételeit is – többek között özvegy Órági Sándornéét – meghallgathattuk. De minek?!

Lassan tíz perce pislogunk a képernyő előtt, mikor újabb rendőrségi híreket borítottak ránk: előbb áramtolvajokról, majd egy korrupt egyenruhásról számoltak be, tehát az első öt hírbe kizárólag konkrétan baleset vagy bűncselekmény fért be. Ezt követően sem engedtek a gyeplőn: egy diszkórobbanás emlékét égették a retinánkba.

A 22 perces híradó 14. percében lélegezhettünk fel először. Ekkor a Balaton jegének olvadásáról, később a magyar borok báljáról és a busójárásról kaptunk ízelítőt, hogy búcsúzásképp egy kínos bakival zárják a műsort. A berlini filmfesztiválon Ezüst Medvét begyűjtő Fliegauf Bence (korábban Benedek) filmjéről szóló bejátszás helyett a korábban már látott áramtolvajokat ismertető képsorokat kaptunk. A baki elismerése után időjárás következett.

Huszonkét perc, rengeteg borzalom és egy jókora baki. Köszönjük, TV2.

Forrás: Családháló