2014. április 17., Rudolf napja

Száz éve süllyedt el a Titanic – kiállítás nyílik

Son
Son
Forrás: MTI
2012. március 06., kedd 16:50
Kiállítás nyílik a washingtoni National Geographic Múzeumban a Titanic katasztrófájának századik évfordulója alkalmából. A kiállítás március 29. és július 8. között várja a látogatókat Washingtonban.

A híres luxushajó történetét és a vele foglakozó kutatásokat mutatja be a washingtoni múzeum Titanic: 100 Year Obsession című tárlat. A látogatók az óceán fenekére süllyedt hajót 1985-ben felkutató Robert Ballard és csapatának eredményeit, valamint a világhírű Titanic című filmet rendező James Cameron tengermélyi Titanic-expedícióit is megismerhetik.

Forrás: TitanicrecountsNem csak a hajó építése és születésének körülményei tárulnak fel az érdeklődők előtt, a motorház működésétől a rádiósszobáig a gőzös számos részlete bemutatkozik. Emellett az Oscar-díjas film egyes jeleneteit is vetítik. A kiállítás március 29. és július 8. között várja a látogatókat Washingtonban.

MNO vezető hírek

1

Újabb lövöldözés volt egy belügyi laktanyánál. Washington szerint Moszkva a felelős. Tovább

1

Akár minden ötödik mandátumot szélsőséges erők szerezhetnek meg az Európai Parlamentben. Tovább

2

A spanyol rendőrség gyanúja szerint Andalúziában több tízmillió eurót sikkasztottak el szakmai képzések finanszírozására szánt állami pénzekből – jelentette szerdán több spanyol napilap. Tovább

11

Jelen formájában nem megy tovább az összefogás – ismerte el az InfoRádióban a sokat bírált pártelnök. Tovább