2014. április 21., Konrád napja

Te megállnál segíteni? Elhagyott babakocsi a Deákon - (videóval!)

családháló.hu

2012. május 03., csütörtök 12:35
Adott egy elhagyott babakocsi a Deák téren, amelyből babasírás hallatszik, és mintegy ezer arra sétáló járókelő: fiatalok, idősek, férfiak és nők - valamint hat ember, akik megálltak megnézni, nincs-e baj. Megdöbbentő képsorok arról, mennyire is vagyunk mi, magyarok segítőkészek.

Különleges figyelemfelkeltő akcióval jelentkezett Budapest belvárosában az UNICEF. A gyermekek életéért, jogaiért harcoló szervezet a Deák téren tesztelte, hányan állnak meg segíteni egy elhagyatott babakocsiban síró kisbabának. Gerilla akciójukkal szerették volna felhívni a figyelmet a „Gyerek, de joggal" kampányukra, amely keretén belül a Gyerekjogi Egyezményt igyekeznek népszerűsíteni.

Ne menjünk el közönyösen a gyermekeket érintő problémák mellett!

Április 24-én délután 3-tól 5-ig egy csecsemősírástól hangos, magára hagyott babakocsit láthattak a Deák tér egyik zebrája előtt az arra sétálók. A szervezet honlapján a "közöny diadalának" nevezte az akció végeredményét: szülők látómezőn kívül, s noha a hömpölygő embertömeg megdöbbenéssel sétál el a jelenség mellett, segítség alig akad.

Győződjünk meg róla az alábbi videó megtekintésével:

 

A videó készítői a közzétett felvétellel kapcsolatban azt írták, a reakciók között nem válogattak, szimplán, amit fel tudtak venni azt tették a filmbe. Az elhaladók mintegy 80 százaléka konstatálta, hogy baj van de mégsem tett semmit...

Ja, és megnyugtatásul: a kocsiban NEM volt baba, csak egy magnó!

MNO vezető hírek

Jégkorong-válogatottunk 3-0-ra kikapott keleti szomszédunktól a Koreában zajló jégkorong-világbajnokságon. Tovább

7

Április 22-e 16 óráig lehet ajánlásokat gyűjteni a május 25-ei EP-választásra, eddig öt párt indulása hivatalos. Tovább

Hódmezővásárhely kulturális városnegyede országos jelentőségű központtá válhat az elkövetkező években. Tovább

A most 65 éves bunyós szerint a 101. helyett a kerek 100. magyar olimpiai aranyat nyerte 1972-ben Münchenben. Tovább