Terhesmítoszok A-tól Z-ig

családháló.hu

2012. június 12., kedd 13:35, frissítve: kedd 13:37

Amióta világ a világ, születtek a terhesség körül kialakuló mítoszok, melyek a születés csodájával és titokzatosságával kívánták felvenni a versenyt – emberi módon. Most lerántjuk a leplet néhány tudományosan igazolhatatlan hiedelemről!

Csaknem minden nő átesett rajta, azt mégis szinte lehetetlen előre látni, hogyan fog alakulni a terhesség. Sokan ezért külső, tapasztalt jelekből próbáltak következtetéseket levonni, vagy megjósolni a megjósolhatatlant. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 12+1 olyan terhesmítoszt, amelynek a világon semmi valóságalapja nincsen.

Átok

Egyesek szerint árpa nő a szemén annak, aki megtagadja a terhes nőtől a vágyott ételt. Hát, valójában tényleg nem sok jóra számíthatunk, ha a várandós anyuka kívánósságának útjába állunk, de az árpa erős túlzás…

Arc és hízás

Állítólag, ha egy anyuka arca kikerekedik a kilenc hónap alatt, akkor kislányt hord a szíve alatt, viszont ha a hátsója nő meg a terhesség során, akkor a gyerek kisfiú. Valljuk be őszintén, elég naív dolog azt gondolni, hogy a saját fenekünk és tokánk mérete attól változik, milyen nemű gyermeket hordunk a szívünk alatt!

A cikk itt folytatódik.

Forrás: Családháló