Egészségügy

Influenza: gyorsan terjed a vírus

MTI, 2016. február 10., szerda 21:26
Az elmúlt héten 73 százalékkal több beteget regisztráltak az influenzafigyelő szolgálatban részt vevő orvosok, mint az azt megelőző héten – közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) honlapján szerdán.

A jelentés szerint a múlt héten az országban 31 600 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, a legtöbben Heves, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, és az orvosnál megjelenő betegek között nőtt a gyermekek aránya.

A laboratóriumi vizsgálatok 15 influenza B és három influenza A vírust azonosítottak – közölte az OEK.

Öt megyében és a fővárosban van látogatási tilalom

Már öt megyében és Budapesten is több kórházban van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzás megbetegedések halmozódása miatt.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat legfrissebb adatai szerint Budapesten az MRE Bethesda Gyermekkórház II. és III. gyermekosztályán, valamint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet hematológiai és őssejt-transzplantációs osztályának valamennyi részlegén van látogatási tilalom.

Nógrád megyében Balassagyarmaton a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályán, szülészeti-nőgyógyászati osztályán és újszülöttrészlegén tilos a látogatás.

Heves megyében Mátraházán, a Mátrai Gyógyintézet valamennyi osztályán és részlegén, az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet csecsemő-, gyermekgyógyászati és neonatológiai osztályain, valamint a szülészet-nőgyógyászati és a központi aneszteziológia és intenzív betegellátó osztályon tilos a látogatás.

Komárom-Esztergom megyében az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben a krónikus fekvőbeteg-ellátás teljes területén van érvényben látogatási tilalom.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban szerdán a koraszülött-újszülöttpatológiai osztály, szülészeti és nőgyógyászati osztályon léptettek életbe tilalmat.

Ezek mellett az ÁNTSZ szerdai tájékoztatása szerint péntektől Fejér megye valamennyi gyógyintézményében megtiltják a betegek felkeresését.

hirdetés
  •  1
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása