Folytatódik az ostrom

TK, 2012. február 13., hétfő 08:59, frissítve: hétfő 08:59
Hétfő hajnalban folytatta ostromát a szíriai kormányhadsereg Homsz városa ellen, néhány órával azt követően, hogy az Arab Liga Kairóban felkérte az ENSZ-t, hogy kapcsolódjon be a szíriai békefenntartásba.

Ellenzéki aktivisták beszámolója szerint a harckocsik támadása Homsz két elővárosára, a többségében szunniták lakta Bab Amróra és al-Vaerre összpontosul. Mindkét helység a Bassár el-Aszad szíriai elnök elleni felkelés frontvonalában van, a felkelők kezén. Al-Vaer szomszédságában egy katonai iskola található, ahol a kormányerők csapatokat és páncélosokat vontak össze.

Ellenzéki források szerint vasárnap a kormányerők támadásában 23 ember halt meg.

A kormánycsapatok néhány órára szüneteltették előrenyomulásukat az Arab Liga külügyminiszteri találkozójának az idejére, de éjfél óta újult erővel, megszakítás nélkül támadnak. Az újabb támadási hullám okozta veszteségekről egyelőre nem tudni. Egyes hírek szerint a dezertált katonákból verbuválódott Szabad Szíriai Hadsereg fegyveresei közúti ellenőrző pontokra mérek válaszcsapásokat.

Damaszkusz közlése szerint a hadsereg terroristák ellen vette fel a harcot Homszban.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása