2015. szeptember 3., Hilda napja

Folytatódik az ostrom

TK
Forrás: MTI
2012. február 13., hétfő 08:59
Hétfő hajnalban folytatta ostromát a szíriai kormányhadsereg Homsz városa ellen, néhány órával azt követően, hogy az Arab Liga Kairóban felkérte az ENSZ-t, hogy kapcsolódjon be a szíriai békefenntartásba.

Ellenzéki aktivisták beszámolója szerint a harckocsik támadása Homsz két elővárosára, a többségében szunniták lakta Bab Amróra és al-Vaerre összpontosul. Mindkét helység a Bassár el-Aszad szíriai elnök elleni felkelés frontvonalában van, a felkelők kezén. Al-Vaer szomszédságában egy katonai iskola található, ahol a kormányerők csapatokat és páncélosokat vontak össze.

Ellenzéki források szerint vasárnap a kormányerők támadásában 23 ember halt meg.

A kormánycsapatok néhány órára szüneteltették előrenyomulásukat az Arab Liga külügyminiszteri találkozójának az idejére, de éjfél óta újult erővel, megszakítás nélkül támadnak. Az újabb támadási hullám okozta veszteségekről egyelőre nem tudni. Egyes hírek szerint a dezertált katonákból verbuválódott Szabad Szíriai Hadsereg fegyveresei közúti ellenőrző pontokra mérek válaszcsapásokat.

Damaszkusz közlése szerint a hadsereg terroristák ellen vette fel a harcot Homszban.

Égigérő blog

Gondolatok és aktualitások építészeti és urbanisztikai témában. Hírek, kritikák, elmélkedések. A megjelenő írások tartalom szerint is csoportosításra kerülnek. ARCHÍR: véleménnyel keretezett tudósítások, beszámolók a hazai építészeti közéletről, kiállításokról, eseményekről. COLLSTOKK: építészmérce. Világmegváltó és lírikus építészkritikák érzelmi alapon, komolyan. ARKHÉ TEKTONIKA: töprengés a legnagyobb ívű szakmáról, ami még a kozmosznál is nagyobb dolgokkal dobálózik. ÉPÍTÉSZAKI: hétköznapok építész szemmel, benyomások, tervek, tévedések és bizonyosság.